I det fynske folks tjeneste

OUH beholder nyrespecialet

01:51

Nyrespecialet får lov at blive på OUH

1 af 2

Sundhedsstyrelsen har i sidste øjeblik ændret deres specialeplan, og anbefaler nu, at nyrespecialet forbliver på Odense Universitetshospital. Begejstringen på OUH er dog begrænset, da nyreafsnittet for børn skal flyttes til Rigshospitalet.

Sundhedsstyrelsen har lyttet til den massive kritik, der kom frem for et par uger siden, da det kom frem, at styrelsen vil anbefale at nyremedicinsk afdeling bliver flyttet væk fra OUH.

Mandag offentliggjorde Sundhedsstyrelsen sin længe ventede specialeplan, og heri fremgår det nu, at nyrefunktionen bør blive på OUH.

- Det er det eneste rimelige, og jeg er glad for at sundhedsstyrelsen har lyttet til de faglige argumenter, siger ledende overlæge på nyremedicinsk afdeling, Hans Herman Dieperink.

Børnene til Riget

Glæden hos overlægen er dog begrænset af, at Sundhedsstyrelsen vil flytte nyreafsnittet for børn fra OUH til Rigshospitalet.

- Der er ingen faglige argumenter for at flytte børneafsnittet væk fra OUH. Vores udstyr er bedre og vores behandling er mere skånsom, siger Hans Herman Dieperink.

Yderligere sår Sundhedsstyrelsen tvivl om nyrefunktionens placering på længere sigt, da styrelsen forbeholder sig ret til at vurdere placeringen endnu en gang.

- Det er besynderligt at Sundhedsstyrelsen ændrer holdning på få uger. Jeg synes at styrelsen politisere og mangler faglige argumenter for sine udmeldlinger, lyder dommen fra Hans Herman Dieperink.

Se udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.