I det fynske folks tjeneste

Pia K. angriber storfamilie på Ærø

Pia Kjærsgaard langer ud efter storfamilie på Ærø. Hun mener desuden, at stort set alle familier med mange børn har været i medierne oven på debat om børnecheck.

00:35

Formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard til modangreb på Inga og Jan Thomas på Ærø

1 af 2

Formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, kritiserer nu i hårde vendinger en storfamilie på Ærø, der har blandet sig i debatten om den reducerede børnecheck.

Inga og Jan Thomas fra Ærø venter deres ottende barn. Derfor blev de brugt i medierne som eksempel på konsekvensen af regeringens og Dansk Folkepartis indgreb mod børnepenge.

Efterfølgende forklarede de, at Pia Kjærsgaard havde sendt dem en mail, hvor hun påpegede, at Dansk Folkeparti mest ønskede at ramme indvandrerfamilier. Familien kaldte dette for "en klapjagt på bestemt gruppe".

Modangreb

Nu angriber Pia Kjærsgaard familien.

- Den kvinde, der nu er gravid med sit ottende barn, har meddelt sine børn, at hvis hun havde vidst, der var kommet et indgreb, så var de aldrig kommet til verden. Det er jeg forundret over. De fleste får børn, fordi de er glade for at få dem, siger Pia Kjærsgaard under Folketingets afslutningsdebat.

Pia Kjærsgaard holder fast i, at mange indvandrerfamilier tjener godt på børnechecken.

- Der er mange indvandrerfamilier, der lukrerer på denne ordning. Det står jeg ved, siger Pia Kjærsgaard og mener, at medierne kun fokuserer på danske familier med danske børn.

- Jeg tror ikke, der er flere danske familier med fire eller fem børn, man kan hive i medierne, siger hun.

Vestager: ublufærdigt

Den radikale leder, Margrethe Vestager, var blandt dem, der under debatten i Folketinget, kritiserede Pia Kjærsgaard for at gå efter indvandrerfamilier.

- Det er en brutal ublufærdighed at gå efter en bestemt befolkningsgruppe, siger Margrethe Vestager, mens hendes næstformand, Morten Østergaard, mener, at Dansk Folkeparti fører én børnepolitik for danske familier og en anden for indvandrerfamilier.