I det fynske folks tjeneste

Politichef jubler over frifundne betjente

Det har været hårdt for betjentene, der blev beskyldt for vold og løgn i retten, siger politidirektør. Han glæder sig over, at statsadvokaten nu lukker sagen.

Poul Løhde, Fyns politidirektør, er glad, efter statsadvokaten og Politiklagenævnet har afvist anklager mod tre betjente fra Fyns Politi.

Fyns politidirektør, Poul Løhde, er glad, efter statsadvokaten og Politiklagenævnet i enighed har afvist anklager mod tre af øens betjente om vold og falsk forklaring
.
- Det har selvsagt været en stor belastning for politiassistenterne at skulle leve med disse beskyldninger. Det er derfor en lettelse for dem, at beskyldningerne er afvist, siger han i en pressemeddelelse.

Betjentene stoppede under en patrulje ved Vollsmose i oktober 2008 den 24-årige Mazen Jamal Ismail og en kammerat i en bil.

Ismail og kammeraten steg efter krav fra betjentene ud af bilen, men under den efterfølgende visitation af den 24-årige mand eskalerede situationen, som endte med, at Ismail blev smidt på asfalten, fik håndjern på og vredet sin arm rundt, så han siden måtte have den i gips.

Politiet mistænkte Ismail for at bære våben, men både han og vennen var ubevæbnede, og landsretten har på den baggrund afgjort, at anholdelsen var ulovlig.

Alligevel forsvarer politidirektør Poul Løhde sine betjente.

- Politifolk skal i mange situationer vurdere og træffe deres afgørelse meget hurtigt. Det kan ske, at efterfølgende og yderligere oplysninger og overvejelser fører til, at de trufne beslutninger bliver underkendt, men det ændrer jo ikke ved, at beslutningerne så rigtige ud, da de blev truffet, siger han.

Trods opbakningen til sine folk erkender politidirektøren dog, at ordensmagten må rette ind efter landsrettens afgørelse af, at anholdelsen var ulovlig.

Derfor får den 24-årige også en slags undskyldning med på vejen, da politidirektøren "beklager" den ulovlige anholdelse og anerkender, at han skal have en erstatning.