Politiker frygter sygehuskatastrofe

Enten lukker akutfunktionen på Svendborg Sygehus, eller også bliver der bevilget alt for få penge til det nye supersygehus i Odense.

Rent makværk

Det frygter næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), bliver de to muligheder, som regeringens ekspertudvalg vil vælge imellem, når de i kommende måneder skal beslutte fremtidens sygehusstruktur.

- Det vil være en katastrofe, hvis de vælger at lukke akutfunktionen i Svendborg og samtidig ikke bevilger flere penge til det nye hospital i Odense, siger Poul-Erik Svendsen.

Udmeldingen kommer dagen før, at regionsrådet i Region Syddanmark godkender sin egen plan for det fynske sygehusvæsen og herefter sender planen i en ansøgning til ekspertudvalget, det såkaldte "Erik Juhl"-udvalg.

Et udvalg, der til september skal give sit bud på fremtidens sygehusstruktur - et bud, som regeringens endelige beslutning ventes at ville lægge sig op af.

- Det vil være rent makværk, hvis de ikke giver os flere penge, og vi skal bygge for småt, siger Poul-Erik Svendsen.

I den oprindelige plan fra "Erik Juhl"-udvalget er der ikke lagt op til, at der skal være en akutfunktion i Svendborg, men samtidig bevilger staten kun godt seks milliarder kroner til "Nyt OUH", der skal stå klar i 2018. Og det er alt for lidt, vurderer Poul-Erik Svendsen.

- Hvis vi skal tage imod alle patienter fra Svendborg - svarende til 40 procent flere end planlagt - rækker den bevilling slet ikke, siger han.

Ét af medlemmerne af udvalget, sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen fra SDU, siger, at det fortsat vil være udgangspunktet at lukke akutfunktionen i Svendborg.

- Der skal være en akutfunktion, og det skal være i Odense.

Akutfunktionen

Oversigt

    Oversigt