I det fynske folks tjeneste

Politiker frygter sygehuskatastrofe

02:16

1 af 2

Enten lukker akutfunktionen på Svendborg Sygehus, eller også bliver der bevilget alt for få penge til det nye supersygehus i Odense.

Rent makværk

Det frygter næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S), bliver de to muligheder, som regeringens ekspertudvalg vil vælge imellem, når de i kommende måneder skal beslutte fremtidens sygehusstruktur.

- Det vil være en katastrofe, hvis de vælger at lukke akutfunktionen i Svendborg og samtidig ikke bevilger flere penge til det nye hospital i Odense, siger Poul-Erik Svendsen.

Udmeldingen kommer dagen før, at regionsrådet i Region Syddanmark godkender sin egen plan for det fynske sygehusvæsen og herefter sender planen i en ansøgning til ekspertudvalget, det såkaldte "Erik Juhl"-udvalg.

Et udvalg, der til september skal give sit bud på fremtidens sygehusstruktur - et bud, som regeringens endelige beslutning ventes at ville lægge sig op af.

- Det vil være rent makværk, hvis de ikke giver os flere penge, og vi skal bygge for småt, siger Poul-Erik Svendsen.

I den oprindelige plan fra "Erik Juhl"-udvalget er der ikke lagt op til, at der skal være en akutfunktion i Svendborg, men samtidig bevilger staten kun godt seks milliarder kroner til "Nyt OUH", der skal stå klar i 2018. Og det er alt for lidt, vurderer Poul-Erik Svendsen.

- Hvis vi skal tage imod alle patienter fra Svendborg - svarende til 40 procent flere end planlagt - rækker den bevilling slet ikke, siger han.

Ét af medlemmerne af udvalget, sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen fra SDU, siger, at det fortsat vil være udgangspunktet at lukke akutfunktionen i Svendborg.

- Der skal være en akutfunktion, og det skal være i Odense.

Akutfunktionen

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.