I det fynske folks tjeneste

Provinsdrenge får spilletid på Tinderbox

Holmen Hustlers fra Kerteminde, Grusom fra Svendborg og A Man From Jupiter fra Odense skal alle optræde på Tinderbox efter sejren i Tinderbox Band Battle - en hyldest til lokal musik.

Foto: Morten Albek

Foto: Morten Albek

1 af 2

På den nye scene til årets udgave af Tinderbox kommer tre lokale bands til hver især at spille en 45 minutter lang koncert. Det gør de, fordi de har vundet Tinderbox Band Battle. En konkurrence, som Tinderbox og de lokale spillesteder Musikhuset Posten, Studenterhuset og Kansas City sammen stod bag, og som i sin enkelt gik ud på at finde tre lokale acts til den nye, fjerde scene på Tinderbox 2017.

Vinderne af konkurrencen, som dels er fundet af tilskuere og dels er fundet ved jury-afstemning, er Holmen Hustlers fra Kerteminde, Grusom fra Svendborg og A Man From Jupiter fra Odense.

En sejr for de tre bands, der naturligvis har skabt stor glæde. Men det er også en sejr, der koster ekstra timer i øvelokalet for A Man From Jupiter, der for første gang skal spille på så stor en scene.  

Læs også Fynske navne lukker Tinderboxprogrammet

- Det er sindssygt stort at få lov til at spille på Tinderbox. Men vi øver os også meget. Vi bor i et øvelokale for tiden. Vi er underdogs blandt de optrædende, men vi vil stadig gerne levere et godt show, siger Mathias Skov Jepsen fra A Man From Jupiter.

Alle tre vindere af konkurrencen har selv tilmeldt sig. Herefter har de sammen med cirka 40 andre bands været til afstemning blandt tilskuerne, som valgte en håndfuld ud, der skulle optræde på Studenterhuset i Odense. Her sad en jury på tilskuerpladserne og vurderede, hvem de gerne så spille på Tinderbox' nye scene, stage 4. 

- Det er dejligt, at festivalen hylder det lokale vækstlag inden for musik. Det er en hjælpende hånd til at komme videre, fortæller Rasmus Hørslev Sørensen fra Holmen Hustlers, som bakkes op af A Man From Jupiter: 

- Det er fedt, at Tinderbox hylder den lokale musik. Jeg har ikke set andre festivaler tage samme initiativ for provinsbands som os, siger Mathias Skov Jepsen. 

 

Spilleplan

Grusom: Torsdag den 22. juni klokken 13.20 - 14.05. 

Holmen Hustlers: Fredag den 23. juni klokken 13.00 - 13.45.

A Man From Jupiter: Lørdag den 24. juni klokken 14.05 - 14.50.