I det fynske folks tjeneste

Rådmand: DBU spænder ben for fodbolden

DBUs krav til fodboldstadion for landets Superliga- og 1. divisionshold risikerer at spænde for fodboldens fremme. Det mener Odenses Børne- og ungerådmand, Stina Willumsen(SF), som ikke umiddelbart har nogen penge til FC Fyn.

FC Fyn spiller søndag aften sin første hjemmekamp på Odense Atletikstadion. Igen i år spiller klubben på dispensation, men hvis FC Fyn bliver i 1. division eller rykker op i Superligaen, kan klubben ikke længere spille på Atletik Stadion, da forholdene ikke lever op til DBUs krav.

- Det er meget vanskeligt for kommunerne at leve op til DBUs krav. DBU må se sig selv i øjnene, for jeg synes, at de spænder ben for fodbolden i stedet for at fremme sporten med disse krav, siger Børn- og Ungerådmand, Stina Willumsen(SF).

Hvis FC Fyn skal have tilladelse til at spille på Atletik Stadion til næste år skal anlægget renoveres for omkring 10 millioner kroner, og de penge har kommunen ikke nu.

- Vi har valgt at bruge vores midler til pasning af børn og renovering af skoler, og vi har ikke på kort sigt penge til store anlæg, siger Stina Willumsen.

Hun vil dog ikke afvise, at kommunen på længere sigt kan medfinansiere en hjemmebane til FC Fyn.

- Vi mangler at se et konkret udspil fra FC Fyn. Det er en privat virksomhed, og derfor er der en masse jura, der skal overholdes, men vi er klar til at se på udfordringen sammen med FC Fyn, siger Stina Willumsen.

FC Fyn møder søndag kl. 19 Vejle på Odense Atletik Stadon