I det fynske folks tjeneste

Region: Nye regler for transport af døde

Sundhedsministeren går nu ind i sagen om familien, der selv måtte betale for hjemtransport af deres døde mor.

Pårørende til afdød skal betale for hjemtransport til Odense, efter at hun på grund af pladsmangel var overført til Esbjerg Sygehus. Sagen tages nu op politisk.

Selv om en patient er død, skal det stadig være muligt for regionerne at betale for at få den afdøde kørt hjem. Det mener regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V), der nu opfordrer sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) til at ændre loven.

Det sker efter en sag om den 84-årige Rigmor Hansen, der på grund af kapacitetsmangel på intensivafdelingen på Odense Universitetshospital blev flyttet til sygehuset i Esbjerg, hvor hun senere døde. Efterfølgende har hendes pårørende fået en regning på godt 3000 kroner for hjemtransporten af deres afdøde mor.

- Stod det til mig, betalte vi hjemtransporten af Rigmor Hansen og andre som hende. Men loven siger, at vi ikke må, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard (V), er kritisk over for regningen til de pårørende.

- Jeg vil sige til Rigmor Hansens familie, at den regning skal de sende til Region Syddanmarks formand Carl Holst. Og hvis han ikke betaler, så kan hun sende den til mig i sundhedsudvalget, så må vi tage os af det, siger Rudiengaard til Fyens Stiftstidende.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.