I det fynske folks tjeneste

Rolig nytårsaften - kun én alvorlig fyrværkeriulykke

Masser af fyrværkeri nytårsaften, men kun én alvorlig øjenskade på Fyn.

1 af 2

Nytårsaften var usædvanlig fredelig på Fyn, selvom både politi og brandvæsen havde travlt. Der var rekord få fyrværkeriskader, men en 30-årig mand måtte have opereret sit ene øje væk efter at han blev ramt af et batteri.

Der var fest og ballade på det meste af Fyn, og der var masser af brag, krudt og lysglimt på himlen, men tilsyneladende har kampagner og oplysninger haft sin effekt.

I hele Syddanmark melder skadestuerne kun om fire fyrværkeriulykker. På Fyn gik det dog galt for en 30-årig mand fra Odense. Da han ville flytte et antændt batteri gik krudtet af i hovedet på ham. Skadestuen på Odense Universitetshospital måtte fjerne mandens ene øje, fortæller Niels Lomborg, vagthavende øjenlæge

Politi og brandvæsen har som forventet haft en travl aften, men i forhold til de forrige år har de materielle skader været mindre. I Faaborg udbrændte en campingvogn og i Vollsmose var en vildfaren raket ved at tænde ild i en lukket altan. Brandvæsnet fik dog slukket raketten inden ilden nåede at bredde sig.

Politiet måtte rykke ud til en del ballade og slagsmål og i alt otte personer måtte en tur i detentionen, hvilket dog ikke er mange på en nytårsaften.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.