I det fynske folks tjeneste

S vil lade ledige uddanne sig på dagpenge

Det socialdemokratiske forslag kan blive til gavn for medarbejderne på Lindø, når de mister deres job.

Socialdemokraterne vil bruge en milliard kroner på at lade ledige på dagpenge tage en uddannelse. Forslaget kan hjælpe de fyringstruede Lindø-arbejdere.

Skibsbyggere og slagteriarbejdere, der mister jobbet under krisen, skal kunne tage en kompetencegivende uddannelse på dagpenge. Det vil Socialdemokraterne foreslå i de kommende finanslovforhandlinger.

- Vi står i en danmarkshistorisk set ekstrem krise. Og vi skal have en krisepakke på uddannelsesområdet, som giver mulighed for, at folk kan skifte job. Mennesker, der bliver kastet ud i ledighed, som det sker i stort omfang, skal have mulighed for at tage en kompetencegivende uddannelse på dagpenge, så de kan uddanne sig til andre fag og skifte job, siger finansordfører Morten Bødskov.

Han forventer, at de kommende finanslovforhandlinger kommer til at stå i krisens tegn.

S-forslaget vil koste en lille milliard kroner over tre år, og pengene skal komme fra Globaliseringspuljen 2006. Planen er at oprette 10.000 uddannelsespladser om året for folk på dagpenge. Udgiften vil primært gå til uddannelsespladser, vurderer han, idet de folk, der gør brug af tilbuddet, i forvejen er på dagpenge.

Initiativet retter sig primært imod ufaglærte, men også andre, der vil bruge en periode som ledig på at give sig selv et uddannelsesmæssigt løft, skal kunne komme til.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.