I det fynske folks tjeneste

Sådan vil politiet hjælpe postbudene i Vollsmose

Postbudene kan ringe direkte til en døgnbemandet patrulje i Vollsmose, hvis nye overfald eller indbrud opstår.

01:46

Video: Ole Holbech

I Vollsmose i Odense bliver posten igen uddelt, og fra torsdag får beboerne også omdelt pakker. For at skabe mere tryghed blandt postbudene har de dog mulighed for at kontakte en patrulje i området direkte, hvis der skulle ske flere tilfælde med overfald og indbrud, som var årsagen til, at PostNord midlertidigt stoppede omdelingen.

- De har fået et akutnummer, så hvis man ikke er tryg ved at ringe 112, kan man ringe direkte til patruljen, der er i Vollsmose 24/7. Det alene kommer til at give noget tryghed, at politiet er der, siger politidirektør Kit Claudi til TV 2/FYN. 

Læs også Efter hastemøde i Vollsmose: Posten er igen på vej ud

Derudover vil politiet også holde et ekstra øje med postbudene på de tidspunkter af dagen, hvor posten uddeles.

- I det omfang vi ikke er optaget af andre opgaver, kan vi tilbyde, at vi er lidt ekstra opmærksomme på at være til stede i området, når vi ved, at posten er i Vollsmose. Vi holder ikke vagt ved postens udbringning, men jeg tror, det er trygt for medarbejderne at vide, at vi ikke er voldsomt langt væk, fortæller politidirektøren hos Fyns Politi.

PostNord opfordrer postbudene til at indberette eventuelle episoder, så snart de opstår.

- Kom hjem, og fortæl alt, hvad der foregår derude. Kom af med det, så vi kan registrere det og få en dialog med politiet, hvis der sker nogle ting, siger Michael Frølich, der er chef for distributionen i PostNord Danmark.

To episoder fandt sted i sidste uge, og et kriseberedskab står klar, hvis lignende episoder skulle opstå herefterdags.

- Vores ledere har snakket med de medarbejdere, der har haft disse trælse episoder, og vi har selvfølgelig også et kriseberedskab med psykologer, hvis der skulle være noget yderligere, forklarer Michael Frølich.

01:59 Luk video