I det fynske folks tjeneste

Salmonella i fynsk svinekød

Fire slagterforretninger og en brugs på Fyn har modtaget fersk svinekød, der indeholder multiresistent salmonella.

Alle forretningerne har fået kødet fra kødgrossisten Nr. Søby Kød. Det skriver Fyns Amts Avis.

Hvis kødet ikke gennemsteges er der risiko for infektion med salmonella. Her er symptomerne diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Kødet er importeret fra Spanien, og er via en importør i Kolding videresolgt til tre grossistvirksomheder, heriblandt én på Fyn.

Herfra er kødet solgt til Vester Hæsinge Slagterforretning, Slagter Engstrøm og KE Kød fra Svendborg, Sdr. Nærå Slagteforeningen samt SuperBrugsen i Tommerup.

Det er Fødevarestyrelsen, der har påvist, at kødet indeholder multiresistent salmonella. De opfordrer folk, der har købt kødet til at smide det ud eller returnere det til forretningen.