I det fynske folks tjeneste

SDU hjælper trængte gymnasieelever

Læseferien på landets gymnasier er skrumpet gevaldigt ind, så i år har eleverne ekstra travlt, når spanske gloser og engelske verber skal memoreres.

Boostcamp er en weekend på universitetet, hvor der er dansk, engelsk, historie, spansk eller tysk på programmet fra morgen til aften.

Mere end 45 elever fra såvel fynske som jyske gymnasier har derfor valgt at lukke øjnene for weekendens varslede forårstemperaturer og i stedet bruge to dage på Syddansk Universitet for at blive bedre rustet til eksamen.

Humaniora har under konceptet 'Boostcamp' tilrettelagt et program, der giver gymnasieleverne et faglig indspark i alt lige fra spanske kropsbetegnelser til engelsk grammatik.

Og underviserne er dem, der bedst ved, hvad det er man har brug for, når man sidder ved det grønne bord, nemlig studerende på universitet.

- Vi tilbyder gymnasieeleverne at komme på Boostcamp hos os, fordi vi gerne vil bygge en stærkere bro til dem. Ved at invitere til faglige arrangementer giver vi dem brugbar viden og samtidig får de et indtryk af, hvad det vil sige at være studerende på Syddansk Universitet, noget de ikke kan læse sig til på nettet eller andre steder, siger Mads Funding, der er sekretariatschef på det humanistiske fakultet.

Boostcamp foregår i denne weekend og igen 8. - 9. maj.

Læs mere