Silkeborg stjæler et point i Odense

Fynboerne burde have slået Silkeborg, men måtte nøjes med 2-2 i en flot forårspremiere i Odense.

OB har været en af sæsonens store skuffelser, men fynboerne præsenterede sig i en frisk og letbenet udgave i forårspremieren mod Silkeborg.

Alligevel rakte en god præstation ikke til mere end 2-2, fordi Silkeborgs Dennis Flinta fik skrabet udligningen i mål langt inde i overtiden.

Sportschef Poul Hansen har fået megen skældud for, at han ikke har hentet erstatninger for de to angribere Djiby Fall og Peter Utaka, som begge forlod Fyn i vinterpausen.

Hansen har på sin side erklæret, at OB i fremtiden skal angribe med flere folk, og at målscoringen skal fordeles mere ligeligt blandt de offensive folk.

Fynboerne kom da også blæsende ud af omklædningsrummet, som ville de bevise, at sportschefen havde fået verdens bedste idé.

Midterforsvareren Tore Reginiussen fik skovlet bolden i mål efter halvandet minut, men fik scoringen underkendt for en noget suspekt offside.

Kort efter headede midtbanemanden Andreas Johansson på Silkeborgs overligger, mens angriber Morten Skoubo bidrog til morskaben ved at brænde alene med målmand Lasse Heinze.

Alle dele af holdet bidrog altså til at gøre OB farlig i en forrygende åbning - præcis som Poul Hansen havde proklameret, men trods en håndfuld chancer og flydende spil, havde man stadig ikke fået svar på vinterens store spørgsmål på Fyn:

Hvem skal nu score målene?

Svaret kom måske, netop som tiden for første halvleg løb ud. Navnet var en gammel klassiker på landets måltavler, nemlig Hans Henrik Andreasen, der fik sit lyse hoved på et højt indlæg og dermed bragte hjemmeholdet foran.

Silkeborg kunne dårligt beklage sig over at være bagud 0-1 efter en første halvleg, hvor det var sparsomt med oplivende momenter fra de jyske gæster.

Træner Troels Bechs ungdomssatsning med to 21-årige i midterforsvaret og to 19-årige på midtbanen udløste ikke den håbede friskhed i spillet. Tværtimod blev det fysisk underlegne hold til tider tromlet ud af Trefor Park.

Der var ikke gået mere end fire minutter af anden halvleg, før Andreas Johansson øgede til 2-0 for OB.

Christopher Poulsen skabte spænding mod slutningen med en scoring på frispark, men Silkeborg var hele tiden det næstbedste hold på banen.

OB forsømte dog at lukke kampen, og så kan det altid glippe til sidst - præcis som det gjorde, da Flinta ødelagde fynboernes fest, da uret havde passeret de 90 minutter.