I det fynske folks tjeneste

Skat afslører snyd i nattelivet

Skat var natten til lørdag på kontrol på 12 sydfynske værtshuse og diskoteker, og mere end halvdelen kan vente et retsligt efterspil.

7 af de 12 værtshuse og diskoteker kan forvente et retsligt efterspil i form af en bøde for rod i papirerne.

Skattecenter Svendborg, Fyns Politi og Svendborg Kommunes afdeling for socialt bedrageri gennemførte natten til lørdag en fælles aktion.

Målet med aktionen var sort arbejde, rod i papirerne, socialt bedrageri og udskænkning til mindreårige.

I alt 12 værtshuse og diskoteker blev kontrolleret i Fåborg, Ringe og Svendborg, og 53 bartendere, garderobehjælpere og dørmænd blev tjekket.

Aktionen viste, at 7 af de 12 tjekkede virksomheder havde rod i papirerne, og de kan nu forvente et retsligt efterspil i form af en bøde for.

Derudover havde 2 af stederne havde spiritus uden banderole på hylderne, og flere af stederne slet ikke havde et kasseapparat.

Låste sig inde på et wc

En kvinde på et af de tjekkede steder forsvandt fra sin plads bag baren og låste sig inde på et wc. Men SKAT ventede tålmodigt til hun kom ud fra sit skjulested, og en af SKAT?s kontrollanter stod klar til at tage imod hende.

- Kodeordet for aktionen var nul-tolerance overfor overtrædelser og desværre viste det sig, at der i vidt omfang er snyd i nattelivet, siger afdelingsleder ved Skattecenter Svendborg Tania Rasmussen.

Ogtså gevinst for Politiet

Fyns Politi anholdt en person for gadeuorden og  en person blev taget med 10 gram hash.

Et sted konstaterede politiet, at der blev udskænket til en 16 årig pige og 17 årig dreng. Begge kan nu forvente en bøde, og restauratøren blev sigtet for udskænkning til mindreårige.