I det fynske folks tjeneste

Skole afviser ansvar for bulgarske elever

Udlændinge-service vil undersøge fynsk gartneri.

Gartnerskole afviser, at have ansvar for elever, der opholder sig ulovligt i landet.

Dalum Uddannelses Center afviser ansvar for, at en del af skolens 20 østeuropæiske elever hverken har arbejds- eller opholdstilladelse og er blevet udnyttet som billig arbejdskraft, mens de har været i praktik på fem fynske gartnerier, skriver 3F.

- Vi blander os ikke i gartneriernes måde at gøre tingene på. Vi har ingen myndighed over for virksomhederne, siger Hans Skjerning, direktør på Dalum UddannelsesCenter, til Nyhedsbrevet 3F.
 
De 20 EU-borgere fra Bulgarien og Ungarn har været i såkaldt praktik fra april til september i år på fem fynske gartnerier, som tilbyder en toårig uddannelse som væksthusgartnerassistent i samarbejde med Dalum UddannelsesCenter.

Vi kan ikke blande os

Fem bulgarere, der blev ansat hos Gartneriet Møllerhøj i Stige ved Odense til 55 kroner i timen, har stadig hverken en dansk arbejds- eller opholdstilladelse. Og dermed har de heller intet gult sygesikringsbevis, hvis de bliver syge eller kommer til skade.
 
- Jeg går ud fra, at virksomheden har orden i tingene. Hvis de ikke er her lovligt, så er det problematisk. Men det kan vi ikke blande os i, siger Hans Skjerning.

Underskud

Dalum UddannelsesCenter havde i 2006 187 elever inden for jordbrug. Statens tilskud var på 95 millioner kroner, alligevel havde skolen et underskud på 2,6 millioner kroner sidste år.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.