Snottede GOG-spillere deltog i kamp: Vi har fulgt reglerne

Syv spillere er testet positiv for coronavirus i GOG. Lørdag spillede flere småsyge spillere mod KIF Kolding.

Herrernes håndboldliga er blevet lagt ned af coronaudbrud i flere af klubberne.

I GOG er der registreret syv smittetilfælde, og faktisk var flere af spillerne allerede småsløje under lørdagens ligakamp mod KIF Kolding.

Det skriver Sport Fyn.

Ganske vist vandt GOG opgøret med 35-26, men allerede før kampen fortalte GOG-træner Nicolej Krickau ifølge lokalmediet, at mange var snottede.

Og efter opgøret bekræftede bagspilleren Emil Lærke i et interview, at der var sygdom i truppen.

- Det begyndte i torsdags. Først fik den ene på holdet det skidt - så den anden. Natten til lørdag sov jeg selv kun et par timer. Jeg var snottet, havde ondt i hovedet - og ondt i mine led, sagde han ifølge Sport Fyn, som dog ikke ved, om Lærke er en af de coronasmittede.

Men klubben har ikke gjort noget forkert, mener GOG's direktør, Kasper Jørgensen.

Han afviser, at det var uforsvarligt at tage spillerne med til udekampen.

- Nej, det mener jeg ikke. Der var spillere, der var "snottede" og havde influenzasymptomer, men det er først efterfølgende blevet meldt ud som symptomer, der kan være mulige indikationer på corona, siger han.


Han hæfter sig ved, at der ikke var nogen positive coronaprøver op til kampen, og at GOG har "fulgt alle retningslinjer til punkt og prikke".

Som resultat af de mange smittede personer i GOG er onsdagens hjemmekamp mod Skanderborg Aarhus Håndbold blevet udsat.

Også opgørene onsdag mellem Nordsjælland Håndbold og TMS Ringsted samt Ribe-Esbjerg og Lemvig-Thyborøn i herrernes bedste håndboldliga er blevet udsat.

Der er imidlertid ingen planer om at droppe kampene frem mod nytår, fortæller Frank Smith, der er turneringschef i Dansk Håndbold Forbund, til Jyllands-Posten.

- Selvfølgelig har vi talt om det og overvejet det, men der er enighed om at få afviklet så mange kampe som muligt, lyder det fra Smith.

Oversigt

    Oversigt