Snydt på nettet: Det kan du gøre

Forbrugerrådet Tænk modtager mange henvendelser om billettjenesten Viagogo. Hvis du bliver snydt, ser det sort ud - men der er nogle ting, du kan gøre.

Helle Schmidt Kristiansen fra Tommerup blev begejstret, da hun hørte, at bandet Guns N' Roses skal spille i Odense næste sommer. Hun skyndte sig at søge efter billetter på nettet, men før hun fik set sig om, havde hun betalt mere end 600 kroner for meget for to billetter.

- Det havde jeg slet ikke forestillet mig, og det irriterer mig allermest, at jeg ikke havde kigget på prisen en ekstra gang. Jeg havde set to gange, at den var 851 kroner plus et mindre gebyr, fortæller Helle Schmidt Kristiansen til TV 2/Fyn.

Først da bestillingen skulle gennemføres var prisen pludselig forhøjet. Nu tvivler Helle Schmidt Kristiansen på, at hun overhovedet kan få adgang til koncerten.

- Det kan jo være kopibilletter. Med det nummer, de har lavet her, så tror jeg, de kan finde på hvad som helst, siger hun.

Helle Schmidt Kristiansen er langt fra den eneste, der er blevet snydt af billettjenesten Viagogo.

Det kan du gøre

Juridisk konsulent ved Forbrugerrådet Tænk Paula Brammann fortæller, at Tænk modtager mange henvendelser om netop Viagogo. Hvis du har oplevet at blive snydt, er der desværre ikke meget, du kan gøre.

- Viagogo er en virksomhed, der er etableret i Schweiz, og derfor er de uden for myndighedernes rækkevidde, fortæller hun.

Faktisk er mulighederne bedst, hvis man tager fat på sin bank.

- Hvis man har betalt et andet beløb end det, der stod på hjemmesiden, kan man kontakte sin bank og protestere mod overførslen. Så kan man få beløbet ført tilbage, forklarer Paula Brammann.

Det samme kan man gøre, hvis billetten aldrig bliver leveret.

Et lille håb hvis billetten ikke er gyldig

Hvis billetten ikke viser sig at være gyldig, kan man klage til forbrugerombudsmanden. Her er man dog nødt til at vente til dagen for koncerten, tage til spillestedet og få billetten prøvet i døren.

- Ellers er man nødt til at gå rettens vej eller politianmelde virksomheden, siger Paula Brammann.

Hun opfordrer kunder, der er blevet snydt, til at kontakte Forbrugerrådet Tænks juridiske rådgivning. Her kan de få vejledning i, hvad de kan gøre for at få deres penge tilbage.

Se hele interviewet med Paula Brammann fra Forbrugerrådet Tænk:

Der er få ting, man kan gøre, hvis man er blevet snydt af tjenester som Viagogo.

Oversigt

    Oversigt