Somaliske mænd i skudopgør i Odense

Sent mandag aften pågreb Odense Politi syv unge mænd i alderen 18 og 25 år efter et skudopgør ved Bilka i Odense. Fem somaliere sidder i grundlovsforhør. De er sigtede for forsøg på manddrab.

-

Sent mandag aften pågreb Odense Politi syv unge mænd i alderen 18 og 25 år efter et skudopgør ved Bilka i Odense.


Her ved Bilka angreb en gruppe somaliere en anden gruppe

Det var et rent tilfælde, at en patruljevogn kørte forbi parkeringspladsen ved Bilka mandag aften, da betjentene hørte skud. På parkeringspladsen var et kæmpeslagsmål igang med et ukendt antal somaliere.

Syv mænd - alle med somalisk baggrund blev efterfølgende anholdt. Blandt dem var tre mænd, som ifølge kriminalpolitiet kom kørende til stedet og affyrede skud med haglgevær ud af bilen.

Ifølge kriminalassistent Jørgen Andersen blev ingen ramt af skud.

En af de andre mænd på parkeringspladsen har dog forklaret, at han blev

ramt af bilen. Manden havde også skader på hænderne, som lignede snitsår. På parkeringspladsen blev der efterfølgende også fundet et hylster til et samuraisværd. Sværdet er dog ikke fundet.

I alt var tre biler involveret, men da politiet dukkede op, stak flere af mændene af. Derfor ved politiet heller ikke nu nøjagtig, hvor mange somaliere, der var til stede.

Odense Politi kender endnu ikke årsagen til skyderiet, men de formoder, at der er tale om et familieopgør. De unge mænd har alle givet vidt forskellige forklaringer. Derfor afhører politiet igen 5 mænd tirsdag formiddag med tolk.

Ifølge kriminalassistent Jørgen Andersen ved Odense Politi har der ikke været uro i det somaliske miljø indtil episoden mandag aften.

- Vi er ret overbeviste om, at det her er et isoleret tilfælde, og det er afsluttet nu, siger han i dag til TV2 Fyn.

Blandt de anholdte er en asylansøger samt flere med opholdstilladelse i Holland. Fem af de anholdte er sigtede for forsøg på manddrab. De fremstilles i grundlovsforhør tirsdag eftermiddag. Forhøret er for lukkede døre.

Oversigt

    Oversigt