I det fynske folks tjeneste

Sort dansk speedway-søndag i Kroatien

De danske speedwaykørere klarede sig skidt i det kroatiske grandprix. Især Nicki Pedersen og Hans Andersen fik baghjul og sluttede som de to sidste kørere.

De danske speedwaykørere klarede sig skidt i det kroatiske grandprix. Især Nicki Pedersen og Hans Andersen fik baghjul og sluttede som de to sidste kørere.

Søndagens kroatiske speedway-grandprix udviklede sig til en mindre katastrofe for de danske stjerner Nicki Pedersen, Hans Andersen og Kenneth Bjerre.

Ingen af danskerne kom med i semifinalerne i Gorican, og det er første gang i denne sæson, at det sker.

For eksempel sluttede Nicki Pedersen - tredobbelt verdensmester - næstsidst blandt de 16 kørere, der kørte fem heat i den indledende runde. Han scorede fire point.

- Ja, det var godt nok ringe. Det kørte bare ikke for mig, og sådan har det været i hele grandprix-sæsonen. På klubniveau har jeg vist, at jeg stadig har farten, men her i Kroatien var jeg helt væk, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

- Der er ikke så meget at sige. Det er bare ikke godt nok, og vi skal virkelig hjem og arbejde hårdt for at finde noget fart igen, fortæller Nicki Pedersen.

Helt utroligt klarede Hans Andersen sig endnu dårligere end Nicki Pedersen ved at slutte med sølle tre point. Ikke prangende for Hans Andersen, der lå samlet nummer syv i VM-stillingen inden løbet.

Kenneth Bjerre, der op til løbet var på en samlet femteplads, scorede seks point og var i det mindste tæt på en semifinaleplads.

Det kroatiske løb var det ottende ud af 11 i år, og det danske resultat lover ikke godt for det næste grandprix, som er det nordiske grandprix, der køres i Vojens den 11. september.

- I Vojens skal vi simpelthen præstere bedre. Det skylder vi selvfølgelig de danske fans. Men for mit vedkommende har jeg ikke så meget at tabe. Jeg har alt at vinde, så jeg håber på en finaleplads, siger Nicki Pedersen.

- Men der er ikke lang tid til at finde den nødvendige fart, så det ser selvfølgelig sort ud lige nu, forklarer Nicki Pedersen.

Løbet i Kroatien, der blev vundet af amerikanske Greg Hancock, skulle have været kørt lørdag aften, men det satte en masse regn en stopper for.

Samlet er polske Tomasz Gollob fortsat i front.