I det fynske folks tjeneste

Spionanklager har kostet Dragsdahl jobbet

Journalist Jørgen Dragsdahls karriere er ødelagt af spionanklagerne, siger hans advokat. Anklagerne er sande, siger professor Bent Jensen og Jyllands-Posten.

Spionanklagerne har haft store personlige konsekvenser for journalist Jørgen Dragsdahl.

Professor Bent Jensens påstand om, at Dragsdahl var talerør for det hemmelige sovjetiske politi, KGB, har ødelagt Dragsdahl karriere som journalist.

Det fastslår hans advokat Henrik Holm Nielsen, der torsdag, afleverede sin afsluttende salve i Retten i Svendborg.

Her har Dragsdahl i to uger kæmpet i injuriesagen mod professor Bent Jensen og Jyllands-Posten.

- Hvis man siger om en journalist, at han spreder desinformation på vegne af KGB, så er man færdig som journalist, konstaterede Henrik Holm Nielsen i sin procedure.

- Ingen avis ville ansætte ham, og ingen kilder ville tale med ham. Hvis han havde været KGB-agent, så ville jeg nok vare min mund, hvis han ville bruge mig som kilde, fortsatte Henrik Holm Nielsen.

Professor Bent Jensen og Jyllands-Postens advokat Ole Ravnsbo står imidlertid fast på, at alle påstandene er sande.

De stod i Politiets Efterretningstjeneste arkiver. Og en gammel KGB-afhopper har udpeget Jørgen Dragsdahl som nummer ét i Danmark, altså den vigtigste agent, påpeger Ole Ravnsbo.

Ifølge advokaten er det ikke nødvendigt at bevise, om Dragsdahl vidste, at KGB brugte ham til at massere den danske folkesjæl igennem dagbladet Information.

- Det afgørende er, om han blev brugt af KGB som påvirkningsagent. KGB opfattede ham som agent. Han stod i registret som agent. Han havde kodenavne, som fremgik af KGB's dokumenter og PET's arkiver, fastslog Ole Ravnsbo i sin procedure.

Jyllands-Posten og Bent Jensen mener desuden, at sagen om injurier er forældet, fordi Jørgen Dragsdahl først anlagde den seks måneder efter, at Bent Jensen fremsatte beskyldningerne i Jyllands-Posten.

Dommeren kommer fredag med en tilkendegivelse i sagen, mens den endelig dom først forventes om to måneder.