Stor arkitektkonkurrence skal give bud på fremtidens Faaborg

Hvordan skal havnen og slagterigrunden i Faaborg udvikles i fremtiden? Det skal en arkitektkonkurrence være med til at afgøre.

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune har netop besluttet at sætte gang i en stor arkitektkonkurrence.

Arkitektkonkurrencen skal komme med bud på udviklingen af både den gamle slagterigrund, havnen og byens kultur- og fritidsområde.

Faaborg skal i endnu højere grad end i dag leve af natur, kultur og historie i fremtiden. Derfor er der sat gang i et omfattende udviklingsarbejde i byen.

- Vi har besluttet at sætte en arkitektkonkurrence i gang her i 2019, der skal forholde sig til de tre elementer: slagterigrund, havn og kulturområdet. Vi tror, at vi har brug for nogle professionelle øjne udefra, siger borgmester Hans Stavnsager (S).

Skal sikres med oversvømmelse

Arkitektkonkurrence skal udover bud på den fremtidige brug af den gamle slagterigrund, havneområdet og byens kultur- og fritidsakse også pege på, hvor to af de store udviklingsprojekter i kommunen skal placeres. Det er et nyt øhavsmuseum samt et kur- og kulturprojekt for mennesker med længerevarende sygdom.

Projektet skal også være med til sikre havnen og byen mod fremtidige oversvømmelser.

Flere virksomheder på havnen i Faaborg har gentagne gange været truet af stormflod. Blandt andet har Faaborg Røgeri-Café flere gange kæmpet mod stigende vandmasser.

- Vi oplever stigende vandstande, og vi kommer til at opleve flere stormfloder i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi får sikret Faaborg, så vi ikke oplever oversvømmelser, som er endnu voldsommere, end dem vi allerede har oplevet, siger Hans Stavnsager.

Stort projekt

Faaborg-Midtfyn Kommune beskriver det som en kompleks opgave for de kommende arkitekthold.

Derfor bliver konkurrencen udskrevet som en såkaldt parallelkonkurrence, der giver mulighed for dialog mellem de deltagende hold undervejs - ligesom dommere, fagdommere og rådgivere til konkurrencen også bidrager med viden og indgår i dialogen med de deltagende hold, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne have nogle folk, der er vant til at se på byomdannelser til at kigge på Faaborg. Vi synes, at der er rigtigt mange potentialer her, og vi ønsker at investorer udefra også ser det, siger Hans Stavnsager.

 

Fakta

 

 

Oversigt

    Oversigt