Støtte til tørklædedebat

Et flertal i Folketinget støtter Medhat Khattabs forslag om at debattere pigers tørklædebrug i folkeskolen.

Socialdemokraterne, SF, De Konservative og Dansk Folkeparti meldte mandag ud, at de støtter en diskussion af, hvorvidt piger i folkeskolen skal have lov til at bære tørklæde.

- Jeg er meget glad for den store opbakning, jeg har fået. Det er vigtigt, at det er partier over en bred kam, der står sammen i denne sag. Vi skal række hånden frem og være tydelige i vores krav, siger Medhat Khattab til Fyens Stiftstidende.

Ny Alliances Byrådsmedlem fra Svendborg, Medhat Khattab, ønsker ikke kun at debattere tørklædet, men ser gerne et forbud for unge piger under 18.

Minister er imod forbud

Undervisningsminister Bertel Haarder er enig med Medhat Khattab, at muslimske skolepiger ikke bør gå med tørklæde, men han afviser et forbud.

- Jeg er selv imod, at unge piger går med tørklæde. Men derfra og til at indføre et forbud er der et meget langt skridt, siger han og tilføjer.

- Måske er det bedre, at der går nogle piger rundt med tørklæde, som hellere vil være fri, frem for at nogle martyrer går rundt uden tørklæde og føler sig krænket af, at de ikke må gå med tørklæde. Det siger undervisningsminister Bertel Haarder til Ritzau.

Oversigt

    Oversigt