I det fynske folks tjeneste

Svendborgs Team Danmark-ambitioner vakler

Oppositionen i Svendborgs kommende byråd afviser borgmesterens planer om at gøre Svendborg til en såkaldt Team Danmark kommune. De mener, det bliver alt for dyrt.

Svendborgs satsning på eliteidræt møder modstand i byrådet

Mangler informationer

Borgmester Lars Erik Hornemann, Venstre, og andre tilhængere af tanken mener, at status som Team Danmark Kommune vil blive et aktiv for Svendborg.

Det giver et godt fundament for at tiltrække elite-arrangementer og at skabe et solidt elite-idrætsarbejde, blandt andet med tilknytning til den ønskede multiarena.

Men både Socialdemokratiet og SF siger nej.

Bruno Hansen, SF, tror det bliver alt for dyrt, og han mener ikke der er kommet nok information om hvad projektet indebærer. Desuden har kommunen endnu ikke formuleret en idræts- og sundhedspolitik, siger han.

Flemming Madsen, Soc.dem., er også afvisende overfor at gøre Svendborg til Team Danmark kommune. Han vil dog ikke udelukke muligheden, hvis ellers der kan fremskaffes mere detaljerede oplysninger om, hvad det kommer til at koste.

Borgmester: vi skal handle nu

Borgmester Lars Erik Hornemann siger, at status som Team Danmark kommune ikke kommer til at koste noget før om nogle år.

Og til den tid vil kommunen formentlig alligevel bruge flere penge på idræt og sundhed, for eksempel med mere gymnastik i skolerne.

Han mener, det er vigtigt, at Svendborg rykker hurtigst muligt. På landsplan er 40 kommuner nemlig interesserede i at blive Team Danmark kommune, og det er flere end der er brug for.

Selvom Lars Erik Hornemann har et flertal bag sig i byrådet, der drøfter sagen mandag aften, er det næppe nok til at gennemføre planen.

Team Danmark har nemlig på forhånd sagt, at kun kommuner med bred opbakning vil komme i betragtning.