I det fynske folks tjeneste

Team Rynkeby må aflyse paradekørsel i Paris

De franske myndigheder vil ikke give Team Rynkeby tilladelse til at køre fælles paradekørsel gennem Paris.

Foto: Casper Christoffersen / Scanpix

Når de godt 1.700 gulklædte cykelryttere fra Team Rynkeby afslutter syv dages strabadser på de europæiske landeveje, bliver det uden den traditionsrige fælles paradetur gennem Paris’ gader.

Sikkerhedssituationen i Paris betyder nemlig, at de franske myndigheder ikke vil give tilladelse til, at Team Rynkeby kan afvikle paradeturen gennem den franske hovedstad. 

- Det er en kendsgerning at verden har ændret sig – og at vi også i Team Rynkeby Fonden skal vænne os til langt større fokus på sikkerhed i forbindelse med ankomsten til Paris. Derfor er det forståeligt, at myndighederne i Paris er forsigtige og ikke blot lader os gennemføre ankomsten som de foregående år, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Team Rynkebys 44 hold ankommer enkeltvis til Paris lørdag d. 15 juli. Og på trods af den aflyste paradetur lover Team Rynkeby-direktøren, at afslutningen på Team Rynkebys tur til Paris nok skal blive både festlig og mindeværdig for både deltagere og de mellem 5.000 og 6.000 pårørende, som forventes at modtage Team Rynkeby i Paris.

- Vi har sikret os den store, græsbelagte plads 'Prairie du Cercle Sud' i det nordøstlige hjørne af Paris – den samme plads, hvor vi afsluttede turen sidste år. Her vil vores 44 hold ankomme enkeltvis i tidsrummet kl. 13 til 14 og kører en kort paradetur ind over pladsen, inden de officielt afslutter turen og kan genforenes med deres familie og venner, siger Carl Erik Dalbøge.

Det er 16. gang at Team Rynkeby kører til Paris til fordel for Børnecancerfonden.