I det fynske folks tjeneste

Tilfredshed med FilmFyn trods få job

Film Fyn har kun leveret en fjerdedel af de arbejdspladser, der blev lovet ved fondens start. Alligevel mener kommunerne bag, at skattepengene til projektet er godt givet ud.

02:17

1 af 2

78 job - eller årsværk - har FilmFyn skabt i sin levetid siden 2007. Det fremgår af en ny rapport, der har forsøgt at måle effekten af Film Fyn.

- Vi har skabt 48 film, 78 arbejdspladser, uddannelsespladser, filmturisme og en masse stolthed på Fyn. Det er fantastisk, siger direktøren for Film Fyn, Bo Damgaard.

De 78 arbejdspladser er skabt inden for både filmbranchen, hotelindustrien og inden for andre brancer, fremgår det af rapporten "Effektvurdering og scenarie - et bæredygtigt filmmiljø på Fyn", der er udarbejdet af firmaet Manto.

- Ambitionen var 400 arbejdspladser i starten, men vores budget er blevet mindre end forventet, og derfor er der skabt færre job. Men hvis vi kan udvide vores budget kommer der også 400 arbejdspladser, siger Bo Damgaard.

Budgettet er på syv millioner kroner, og i følge Bo Damgaard skal det tredobles, før FilmFyn kan skabe de lovede 400 arbejdspladser.

De fem fynske kommuner bag filmFyn, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø og Kerteminde, er da også ganske tilfredse med indsatsen i filmfonden.

- Jeg er godt tilfreds. Det har givet et afkast i kommunen, og vi er glade for de produktioner, der ligger i kommunen, siger Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Jørgensen(S).

FilmFyn vil nu gøre en indsats for at få de resterende kommuner på Fyn med, så budgettet kan udvides og der kan optages flere film på Fyn.