I det fynske folks tjeneste

Tusindvis til rosenfestival

01:43
01:32

Grevinde Caroline Ahlefeldt ankommer i en 12 cylinder Cadillac fra 1931

Grevinde Caroline Ahlefeldt ankommer til Rosenfestivalen

Tusindvis af besøgende så Grevinde Caroline Ahlefeldt holde tale

1 af 12

For sjette gang er Bogense pakket ind i roser, og tusindvis var i dag mødt frem for at se de flotte blomster.

Lørdag formiddag åbnede Grevinde Caroline Ahlefeldt dette års udgave af Rosenfestivalen. I en 12 cylinder Cadillac fra 1931 ankom hun i fornem stil til en rosenklædt Bogense.

- Roser er smukke og de dufter og de forgår. Så det minder jo en om, at sådan er det smukke her i livet -det skal man nyde mens det er der, sagde Grevinde Caroline Ahlefeldt.

Selv om Bogense ikke fylder meget på landkortet, så er Bogense Nordens rosenby nummer et. Mere end 70 procent af de danske haveroser gror nemlig på de nordfynske rosenmarker omkring Bogense.

I år er temaet transport og køretøjer, så der er noget for enhver smag, når de besøgende betragter de rosenpyntede luftballoner, cykler og gamle biler.

Og målt ud af antallet af besøgende er festivalen en succes. Pladsen foran rådhuset i Bogense var pakket med mennesker, og det vakte glæde hos borgmester Morten Andersen.

- Det siger jo alt om, at det koncept man har skruet sammen her omkring Rosenfestivalen og de aktiviter der er forbundet med det, det er noget som folk tager imod. kunsten er at bevare det der gør at folk kommer igen og alligevel skal der være noget nyt hvert år, siger Morten Andersen.

Ved du noget? Så send os et tip