I det fynske folks tjeneste

Uro blandt ansatte i Nyborg Statsfængsel

Gravide fængselsfunktionærer i Nyborg føler sig presset til at melde sig syge.

Statsfængslet i Nyborg opfordrer gravide medarbejdere til at melde sig syge, når de ønsker at bliver flyttet til skånejob.

Fem gravide fængselsfunktionærer i Nyborg bad i foråret om at blive flyttet til en skånestilling.

Men det ønske fulgte ledelsen i fængslet ikke, men flere blev istedet opfordret til at melde sig syge, skriver bladet Fængselsfynktionæren.

Forpligtet til at tilbyde skånejob

I følge Arbejdsministeriets bekendtgørelse nr. 559 af 17. juni 2004 er ledelsen af fængslet forpligtet til at tilbyde en skånestilling til de gravide.

- Afdelingslederen opfordrede mig til at blive sygemeldt, men det ville min læge ikke. Lægen mener ikke, at en graviditet er en sygdom. Hun mener, at arbejdspladsen burde kunne finde et job, hvor jeg ikke bliver udsat for risiko, siger fængselsfunktionær Anita Skovbo til bladet..

Flere gravide medarbejdere er blevet indkaldt til afdækkende samtaler, hvor de skal forklare, hvordan tillidsmanden har forsvaret deres interesser.

- I øjeblikket er det tilsyneladende sådan i Nyborg, at ledelsen sætter spørgsmålstegn ved enhver handling som tillidsmanden udfører på medlemmernes vegne, skriver formand for Dansk Fængselsforbund, Kim Østerbye, i en leder i forbundets blad Fængselsfunktionæren.

Har ikke begået fejl

Fængselsinspektør Arne Tornvig fra Nyborg Statsfængsel ønsker i følge bladet ikke at kommentere kritikken, fordi det er konkrete sager om ansatte ved fængslet.

- Fængslet overholder naturligvis reglerne, og der er efter min vurdering ikke er begået fejl, siger fængselsinspektør Arne Tornvig.

Link til Fængselsfunktionæren

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.