I det fynske folks tjeneste

Pistoler skjult i bøger: Det vælter ind med våben hos Fyns Politi

Det strømmer ind med våben hos Fyns Politi efter at frit lejde-aktionen begyndte 1. juni. Over 160 skydevåben er allerede endt i sikkerhed hos politiet.

00:16

Under frit lejde-aktionen fik Fyns Politi indleveret en bog med to skydeklare pistoler gemt i. Pistolerne har formentlig stået gemt i bogreolen.

Fyns Politi har fået indleveret en del legetøjspistoler, der ligner ægte våben. Blandt andet denne plastikpistol. Foto: Flemming Ellegaard

Kniven her er blevet brugt af et specielt regiment i Mellemøsten og Nordindien. Eksemplaret her er en souvenir. Foto: Flemming Ellegaard

Der er blevet indleveret en del håndgranater under frit lejde-aktionen. Dette er en ananasgranat fra 2. verdenskrig. Den er tømt for sprængstof og er ikke umiddelbart farlig. Foto: Flemming Ellegaard

Denne pistol af mærket Luger blev Under 2. verdenskrig brugt af de tyske officerer. Foto: Flemming Ellegaard

Under en rejse til Bolivia købte en mand denne kniv for at hugge sig gennem skovens grene. Han tog kniven med til Danmark, men mener nu ikke længere, at han skal have den liggende i hjemmet. Foto: Flemming Ellegaard

Under frit lejde-aktionen fik Fyns Politi indleveret en bog med to skydeklare pistoler gemt i. Pistolerne har formentlig stået gemt i bogreolen. Foto: Flemming Ellegaard

1 af 7

Som en del af den nye rocker- og bandepakke blev det besluttet at gennemføre en landsdækkende frit lejde-aktion for aflevering af ulovlige våben til politiet. Målet er at nedbringe mængden af ulovlige våben i omløb.

Under frit lejde-aktionen er det muligt helt anonymt at aflevere ulovlige våben, våbendele, ammunition og eksplosivstoffer til politiet uden at risikere straf for erhvervelse eller besiddelse af våbnene.

Aktionen kommer i forbindelse med, at minimumsstraffen for ulovlig besiddelse af skydevåben og eksplosivstoffer fordobles fra et til to års fængsel.

Læs også 5000 våben afleveret til politiet

Og her 20 dage inde i frit lejde-aktionen har Fyns Politi modtaget 163 skydevåben, 23 luft- eller fjedervåben og 71 styk blankvåben.                                                    

Derudover er der blevet indleveret flere håndgranater, en peberspray, en økse, et kanonslag, to knojern og en større mængde ammunition over skranken på politigården i Odense.

- Vi gør det for at fjerne våben, der kunne falde i de forkerte hænder. Derfor er det en betryggende måde at få folk til at aflevere dem og få dem destrueret, siger politiinspektør Johnny Schou.

Politiet tager anonymt imod våbene, og derfor ved Johnny Schou ikke, om våbene indleveres af bander eller civilie.

- Vi har ikke en registrering af, hvem der afleverer våben, men det er ikke tydeligt for os, at det er banderne, der står i kø for at aflevere de våben, de er i besiddelse af, fortæller politiinspektøren. 

00:18 Luk video

Fyns Politi

  • Fyns Politi opfordrer til, at flest muligt afleverer våben mv. på Politigården i Odense - her er åbent døgnet rundt alle dage. Der kan også afleveres på politistationen i Vollsmose hverdage kl. 10 - 15, i Svendborg torsdage kl. 16 - 18, på Ærø efter aftale og i politibutikker i åbningstiden - se www.politi.dk/fyn.
  • Hvis det drejer sig om særligt farlige genstande – fx granater, eksplosiver m.v. – bør du ikke selv transportere det. Rør ikke ved det - kontakt hellere politiet, som sørger for afhentning. Afleveringen sker fortsat anonymt og straffrit.
00:40 Luk video