Vægtere fra hele Europa indtager Faaborg

I Kristi Himmelfartsferien er 130 vægtere og tårnblæsere fra hele Europa aldeles synlige i Faaborg, når byen er vært for Europæisk Vægter- og Tårnblæsertræf.

Vægtere og tårnblæsere vil gå i optog med nypudsede lygter og morgenstjerner, spille i Klokketårnet og underholde forskellige steder. Alt sammen foregår i fuld uniform fra dengang vægterne fungerede som byernes vogtere, brandvagter og serviceorganer.

- Vores årlige vægtertræf finder sted i Faaborg, og det er noget, vi har arbejdet på de seneste fire år at få dette vægtertræf til byen. Det gør vi for at løfte Faaborg op til, at det kan vi også her på Fyn, siger vægter Torben Bo Haarder.

Til træffet kommer vægtere fra hele Europa. De er allesammen iklædt vægteruniform, men de vil se meget forskellige ud, fordi der er stor forskel på både uniform og våben i de mange lande.

- I Tyskland har man hellebarder, og i Danmark går vi med morgenstjerner. Vi går i fuld udrustning, når vi går i gaderne her på fredag. Da er Faaborg den sikreste by i Danmark, siger vægter Klaus Thormann.

Hvis du vil ud og se vægterne og tårnblæserne i Kristi Himmelfartsferien, så kan du se programmet her.

 

Fakta om vægterne i Faaborg

 

 

 

Oversigt

    Oversigt