I det fynske folks tjeneste

Værksted misbrugte kundes bil

Tjek kilometertælleren en ekstra gang, når din bil har været på værksted. Sådan lyder rådet fra en fynsk bilejer, der opdagede, at værkstedet brugte hans bil til at køre en anden kunde hjem i.

-


Dette værksted valgte at bruge en kundes bil til at køre en anden kunde hjem - 20 kilometer fra værkstedet

Tjek kilometertælleren en ekstra gang, når din bil har været på værksted. Sådan lyder rådet fra en fynsk bilejer, der opdagede, at værkstedet brugte hans bil til at køre en anden kunde hjem i.

Ved påsketid indleverede Kenneth Friis sin Ford Mondeo til reperation hos Marcussen Automobiler i Bogense - men da han og en kammerat ville afhente den før tid, så de et sært syn.

- Vi ser min bil køre ud af indkørslen - og beslutter at følge efter den. Vi kører cirka 20 kilomenter og så ser vi en kunde blive sat af, forklarer Kenneth Friis.

Som dokumentation for kundekørslen tog Kenneths kammerat fire billeder med sin mobiltelefon.

Hos FDM undrer man sig over hændelsen.

- Udgangspunktet er, at hvis der er tale om længere prøveture, så skal kunden være indforstået med det. Det her er helt uacceptabelt, siger Lars Ellegaard Jørgensen, der er jurist hos FDM.  

Hos værkstedet forklarer værkføreren, at proceduren ikke er normal, men at bilen skulle ud på en længere prøvetur og da man samtidig havde en kunde, der skulle køres hjem, så valgte man at slå to fluer med et smæk.

Men det er ikke i tråd med holdningen hos Dansk Automobilforhandler Forening.

- Det her må ikke finde sted. Prøveture er selvfølgelig ok, men kundeture skal foregå i værkstedet egen bil, siger Preben Kjær, der er direktør i Dansk Automobilforhandler Forening.  

Værkføreren på Ford-værkstedet erkender da også, at det ikke var meningen, at Kenneth Friis skulle opdage, at der var en kunde med på prøvekørslen.  

- Jeg må sige at det her værksted ihvertfald har mistet en kunde, siger Kenneth Friis efter hændelsen.