Valgdeltagelsen er stadig høj klokken 17

Valgdeltagelsen var fortsat pæn klokken 17 men med en udfladende tendens i forhold til seneste folketingsvalg

De seneste dages stadigt mere tætte og intense valgkamp om magten i folketinget kan have trukket flere vælgere op af sofaen end sidste gang ved dagens afstemning til folketingsvalget.

Det tegner, som det har gjort hele dagen fortsat til, at valgdeltagelsen kan blive større end ved de seneste to folketingsvalg i 2005 og 2007.

Her blev den endelige stemmeprocent på henholdsvis 84,5 og 86,6 procent af vælgerne.

Ifølge Ritzaus rundspørge til valgsteder over hele landet havde 61,6 procent af landets godt fire millioner vælgere klokken 17 sat deres kryds.

Det er 2,3 procentpoint flere end ved det seneste folketingsvalg på dette tidspunkt. Her havde kun 59,3 procent stemt klokken 17.

Tendensen til et lidt bedre valg har været den samme dagen igennem på alle valgsteder, Ritzau har været i kontakt med, og som repræsenterer over 300.000 vælgere.

Men den er dog fladet lidt ud her sidst på dagen. Måske som følge af at en del fyraftensstemmer er blevet afløst af brevstemmer på forhånd.

En række valgsteder blev nedlagt efter kommunalreformen. I stedet er der blevet bedre muligheder for at brevstemme på blandt andet bibliotekerne.

Det menes af nogle eksperter at være forklaringen på, at der denne gang fra morgenstunden var rigtigt mange brevstemmer med i dagens stemmeoptælling.

Oversigt

    Oversigt