I det fynske folks tjeneste

Veflinge vil hellere beholde pengene selv

02:35

Veflinge Gymnastikforening forstår ikke, at Nordfyns Kommune kan bruge flere hundrede tusind kroner på støtte til Sønderborg, når man ikke kan støtte foreningen med to spinningcykler.

1 af 2

Nordfyns Kommune vil bevilge en pæn sum penge, så Sønderborg kommer til at stå stærkere i kampen om at blive europæisk kulturhovedstad i 2017.

Beslutningen vækker stor vrede i den nordfynske landsby Veflinge, hvor den lokale gymnastikforening har svært ved at se ideen i at deres skattepenge skal bruges til en by i Sønderjylland.

Nordfyns Kommune har skåret i medlemstilskuddet, og flere af foreningens motionscykler er slidt op.

- Vi har søgt om penge til to nye spiningcykler, og en cykel koster mellem syv og otte tusind for en ordentlig cykel, så vi håber, vi får til to cykler, siger formand i Veflinge Gymnastikforening Ruth Christensen.

Politikerne har endnu ikke taget stilling til ansøgningen. Til gengæld er de blevet enige om at give 127.000 kroner årligt, frem til 2017, til Sønderborg Kommune.

Sønderborg vil gerne være europæisk kulturby, og den kamp støtter Nordfyns Kommune efter anbefaling fra Region Syddanmark.

- Så bliver jeg harm, fordi vi hele tiden skal spare og kommunen bliver ved med at skære ned. Og derfor synes jeg ikke, det er i orden, siger Ruth Christensen.

Der er stor præstige i at være kulturhovedstad. Titlen uddelespå skift i EU, Og i 2017 er det Danmarks tur.

Sønderborg kæmper om titlen i konkurrence med Århus, og det kan sagtens gavne Nordfyns Kommune, mener Nordfyns formand for kulturudvalget Helle Waagner (SF)

- Det kan komme direkte til gavn. Der vil jo også kome en del idrætsprojekter i kølvandet af det her. Det er i hvert fald set up'et, oplægget fra Sønderborgs side. Det handler om, at det her kommer Nordfyns Kommune til gode som sådan. Vi kommer til at samarbejde i regionen om noget der er væsentligt, med henblik på at booste vores region.

Ingen fordel for Veflinge

I veflinge har de stor respekt for ambitionerne i Sønderborg, men de tror ikke, at en by i grænselandet kan booste lokalsamfundet på Nordfyn.

- Selvfølgelig skal vi kige ud over vores egen næsetip, men alligevel. det var noget andet, hvis vi havde det godt og ikke var blevet beskåret i rigtig mange år. Og det er vi, så derfor synes jeg ikke det er i orden, siger Ruth Christensen.

Ved du noget? Så send os et tip