I det fynske folks tjeneste

Vestas-selskab lander største bestilling nogensinde

Foto: Ole Holbech

MHI Vestas skal levere 56 vindmøller med kapacitet på 450 megawatt, som skal opføres i tysk offshoreprojekt. Møllehovederne bygges og monteres på Lindø.

Selskabet MHI Vestas har modtaget sin største bestilling nogensinde. MHI Vestas skal levere 56 vindmøller med en kapacitet på 450 megawatt i alt til Dong Energy. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Møllerne skal opføres i det tyske offshoreprojekt Borkum Riffgrund 2 de kommende år. De såkaldte 8 MW-møller forventes at være i drift i første halvår af 2019.

Nacellerne bygges og monteres på Lindø. Nacellen er maskinhuset på toppen af vindmøllen, hvor generator og elektronik er placeret, og hvor vingerne er monteret

Den aarhusianske joint venture, der er delejet af Vestas og Mitsubishi Heavy Industries, har samtidig indgået en femårig serviceaftale i forbindelse med projektet.

Det er Dongs tredje V164-bestilling hos MHI Vestas.

Energiselskabet lagde oprindeligt ordren tilbage i juni 2016. Men først nu er den endelige godkendelse kommet fra de tyske myndigheder.

Det skyldtes, at byggetilladelsen i forbindelse med offshoreprojektet skulle opdateres for at rumme de 56 vindmøller, skriver Ritzau Finans.

Det er første gang, at selskabet skal installere den type møller i tysk farvand.

Læs også Vær med til at bygge verdens største vindmølle

 

Læs også Størst: Kæmpe vindmølleordre luner på Lindø

Vestas har siden efteråret 2011 lejet sig ind i en af de store haller på Lindø. 

I efteråret 2013 begyndte arbejdet med prototypen til den nye nacelle-prototype V164, og efter at Vestas april 2014 gik i samarbejder med Mitsubishi Heavy Industries har udviklingen taget fart.

Fakta om verdens største vindmølle V164-8.0 MW

  • På Lindø produceres nacellen til verdens største vindmølle V164
  • V164-møllen måler 220 meter i højden
  • Den kan producere 8 MW svarende til strøm til 7500 husstande.
  • Nacellen er den komponent på toppen af vindmølletårnet, der indeholder de primære tekniske funktioner fx. gearkasse, bremse og generator, som styrer vindmøllen

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.