I det fynske folks tjeneste

Ypperlig gastronomi af kartofler

01:15

1 af 2

10 af landets bedste kokke var søndag samlet på Kold Kollege til den årlige kartoffelpriskonkurrence. Prins Joachim og prisbelønnede kokke bedømte de fine kartoffelretter.

Den ypperste gastronomi af noget så jordnært som gode danske kartofler.

Det var udfordringen, da 10 udvalgte kokke kreerede kartoffel-anretninger i alle afskygninger. En af de 10 kokke var fynboen Marc Nygaard Foged, der er udlært på Munkebo kro.

- Jeg elsker kartofler, og det er sjovt og anderledes at arbejde med en almindelige grøntsager, siger Marc Nygaard Foged.

Kartoffelpriskonkurrencen har været en tradition siden 1999, og i år havde Prins Joachim sammen med grev Christian Ahlefeldt-Laurvig indvilget i at være lægdommer.

Fynboen anrettede i dag gris med tre elementer af kartofler og rødbeder.

- Kartoflen står rent i smagen. Vi har forarbejdet dem lidt, så de smager lidt bedre, og ikke ligner kartofler så meget, siger den fynske kok, der nu arbejder hos Geist i København.

Da dommerpanelet havde smagt de 10 retter blev Mikkel Olsen fra restaurant Barbette i Vordingborg kåret som vinder og nummer to blevBrian Mark Hansen fra restaurant Christiansholm Slot.

Marc Nygaard Foged fik prisen for at have lavet bedste forret.

Ved du noget? Så send os et tip