Fynsk bageri tæt på at blive Danmarks bedste

Tirsdag kåres Danmarks bedste bageri, og Vissenbjerg Bageri indtager andenpladsen kort før, afstemningen slutter.

Det bedste bageri er fundet
Clock13. okt 2020, kl. 13:08
Afstemningen er afsluttet, og Vissenbjerg Bageri endte med 2.381 stemmer på andenpladsen. Clausens Efterfølger i Kerteminde fik 1.696 stemmer og løb dermed med en samlet femte plads. Danmarks bedste bageri blev Bagergården Hinnerup i Østjylland med 2.861 stemmer.

I en uge har danskerne kunne stemme på den bager, de synes, er Danmarks bedste. 

Klokken 12 tirsdag slutter konkurrencen, og Vissenbjerg Bageri er knusende tæt på at slå samtlige af de nominerede bagere.

- Vi er rigtig glade og stolte. I søndags bølgede det sådan lidt. Nu har vi trukket en lille smule fra, fortæller bagermester hos Vissenbjerg Bageri, Michael Jensen.

Konkurrencen er lavet af Opdag Danmark, og i alt er 151 bagerier i Danmark nomineret til den fornemme pris som Danmarks bedste bageri.

Derudover kører der også en konkurrence om at blive Fyns bedste, og kunderne på Vestergade 5 i Vissenbjerg kører gerne langt for det rette brød.

- Vi er jo i princippet bare et lille bageri på landet, og vi er oppe imod store bagerier i Odense. Vores kunder er utrolig flinke til at støtte op om os, ellers havde det ikke kunnet ladet sig gøre, fortæller Michael Jensen.

Landets bedste romkugler

Det er bestemt ikke første gang, at fynske bagere gør sig positivt bemærket i resten af landet.

I 2018 vandt Nørre Aaby Bageri prisen for Danmarks bedste romkugler, og siden da er der blevet langet romkugler over disken som aldrig før i Nørre Aaby.

Et år efter kåringen var salget af de berømte romkugler steget med 4.000 procent, og i dag kan man både få romkugler leveret til døren i æggebakker og købe dem i butikker over hele landet.

I Opdag Danmarks konkurrence om at blive Danmarks bedste bageri ligger Clausens Efterfølger i Kerteminde kort før, afstemningen slutter, på en femteplads.

I alt 32.500 har stemt på Danmark beste bageri.