Stor efterspørgsel: Kjærs Køkken mangler uddannet kok

Ledigheden er for tiden så lav, at flere virksomheder har svært ved at finde arbejdskraft. Det gælder blandt andre Assens-virksomheden Kjærs Køkken.

De syddanske virksomheder efterspørger arbejdskraft, viser en undersøgelse fra Region Syddanmark. 

Fire ud af ti virksomheder forventer at skulle ansætte flere medarbejdere i 2018. 

Cateringvirksomheden Kjærs Køkken i Flemløse har også mærket den stigende efterspørgsel på arbejdskraft, efter 2008's økonomiske krise er forbi. 

I industrikøkkenet forbereder ejer af Kjærs Køkken, Kristian Kjær weekendens mange bestillinger. Alene lørdag og søndag skal Kjærs Køkken levere mad til 27 selskaber.

- Vi oplevede en smule nedgang i 2008, men de seneste par år er vi faktisk nået over 2008 i omsætning og antal kuverter. 

- Så vi har travlt igen, fortæller Kristian Kjær.

Kjærs Køkken har udliciteret al opvask og transport af madvarer for at hellige sig madlavningen. Der er også skruet ned for markedsføringen, fordi de ellers ikke kan følge med efterspøgslen. Derfor leder de efter en kok, men det er ikke let at skaffe den rette arbejdskraft.

Derfor har virksomheden nu ansat en elev, fordi  en færdiguddannet kok er særdeles svært at få fat på.

- Det er stort set umuligt. Faktisk har det også været svært for os at finde en elev, siger Kristian Kjær.

Først når Kjærs Køkken har underskrevet en kontrakt med en uddannet kok, kan firmaet igen skrue helt op for alle blus.

Fremgang i syddanske virksomheder

 

 

Oversigt

    Oversigt