I det fynske folks tjeneste

Tiltale: Pige solgt til sex for 8.500 kroner

En 21-årig fynsk mand betalte en 20-årig kvinde penge for et samleje med en 13-årig pige.

Foto: Alexander Aagaard

Det skriver Ekstra Bladet

Retten i Odense danner onsdag og torsdag ramme om en noget usædvanlig sag fra Vissenbjerg. Her er en 20-årig kvinde tiltalt for at have solgt en 13-årig pige til en 21-årig mand.

Læs også Vild biljagt i Middelfart i nat: 40-årig sigtet for en stribe forseelser

Ifølge anklageskriftet, som TV 2/Fyn er i besiddelse af, betalte manden 8.500 kroner for at have sex med pigen på sin bopæl i Vissenbjerg den 13. maj om aftenen.

Den 21-årige mand er tiltalt for to ting. Den første tiltale handler om samleje med en person under 18 år mod betaling, og den anden er for samleje med et barn under 15 år. Der er ifølge avisen ikke rejst tiltale for voldtægt. 

Hvad er de tiltalt for: 

Den 21-årige mand: 

Straffelovens § 222, stk. 1:

Efter straffelovens § 222, stk. 1, straffes den, som har samleje med et barn under 15 år, med fængsel indtil 8 år.

Straffelovens § 224 stk.2:

Den, der som kunde mod betaling eller løfte om betaling har samleje med en person under 18 år, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Den 20-årige kvinde: 

Straffelovens § 224 stk. 1: 

Den, der medvirker til, at en person under 18 år mod betaling eller løfte om betaling har samleje med en kunde, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 år.

Hun er desuden tiltalt efter straffelovens § 222, stk. 1, jf. straffelovens § 23

 

Kvinden er tiltalt for medvirken for de to forbrydelser, fordi hun mod betaling havde aftalt, at manden kunne have samleje med pigen.

Den 13-årige pige er en "bekendt" til den 20-årige kvinde, men hvordan de kender hinanden, har anklageren i sagen ikke ønsket at udtale sig om. 

Onsdag bliver de to tiltalte afhørt, og så skal der afspilles en videoafhøring med den 13-årige pige. Ifølge avisen vil det ske for lukkede døre.