I det fynske folks tjeneste

19-årige Kim Mai: Pludselig sad jeg og græd, fordi det var så megafedt

Carl Nielsen-konkurrencen er nået til finalerne, og musikernes præstationer gør indtryk. Kim Mai Thordsen fra Ungejuryen blev rørt til tårer under en koncert.

00:49

Kim Mai Thordsen er medlem af Ungejuryen ved Carl Nielsen International Competition. Under en af musikkonkurrencens semifinaler blev hun rørt til tårer.,

Man kan godt græde uden at være ked af det. Det ved de fleste erfarne musikelskere, som er vant til at opleve klassisk musik spillet live i en koncertsal.

Som publikum ved Carl Nielsen International Competition skal man også være forberedt på, at tårerne kan begynde at trille.

Da 19-årige Kim Mai Thordsen fra musikkonkurrencens Ungejury hørte den franske fløjtenist Josephine Olech i semifinalen, begyndte Kim Mai at græde.

- Jeg sad sammen med min veninde Frida og min roommate Frede, og så spillede Josephine Olech noget Bach, og det var megafedt. Efter andensatsen begyndte jeg bare at græde. Det var så mærkeligt, det rørte mig vildt meget, fortæller Kim Mai Thordsen.

Kim Mai Thordsen spiller selv fløjte på MGK i Odense Musikskole, så koncerten med den franske fløjtenist ramte hende ekstra stærkt.

- Det kom ret meget bag på mig. Jeg sad og tænkte: LOL, Kim Mai, græder du? Det gjorde jeg så, griner hun.

Den 19-årige fynske musiker er en ud af i alt 16 unge, som er med til at vurdere præstationerne ved Carl Nielsen International Competition. De følger koncerterne live i Odense Koncerthus og Syddansk Musikkonservatoriums koncertsal i Odeon og via livestream på www.tv2fyn.dk/carl.

Læs også Rod i rettigheder: Carl Nielsen-koncerter fjernet

Ungejuryen uddeler tre priser på hver 1.500 euro - cirka 10.000 kroner - ved musikkonkurrencen. Priserne uddeles søndag efter den sidste finalekoncert er afviklet. 

Medlemmerne af Ungejuryen er alle erfarne musikere fra de fynske musikskoler og Musikalsk Grundkursus, og de spiller selv instrumenterne violin, fløjte og klarinet, som der dystes i ved Carl Nielsen International Competition.

Herunder kan du se fløjtenisten Josephine Olech spille Bach i konkurrencens første runde.

00:41 Luk video