I det fynske folks tjeneste

Ikea i Odense genåbner efter flere ugers lukning

Selv om erhvervsministeren opfordrer virksomheder til ikke at genåbne for tidligt, åbner Ikea sit varehus i Odense mandag formiddag. 

Ikea i Odense er genåbnet mandag klokken ti, og kunderne står klar til at komme ind i varehuset. Foto: Mikkel Skov Svendsen

Ikea i Odense åbner igen mandag formiddag. Foto: Ole Holbech

1 af 2

Ikeas varehuse genåbner mandag klokken ti. Det oplyser den svenske møbelkæde på sin hjemmeside. Ifølge møbelkæden sker åbningen på en sikker og forsvarlig måde.

- Vi er fuldstændig klar til og tror på, at vi har skabt alle de foranstaltninger, der skal til, for at kunderne kan komme og handle trygt, siger Namik Catkafa, der er varehuschef i Ikea Odense, til TV 2/Fyn. 

Ikea forklarer på sin hjemmeside, at der blandt andet vil være afstandsmarkeringer i gulvet, plexiglas ved kassen samt spritstandere og ekstra rengøring i varehuset. 

Læs også To ud af tre på deltid i Ikea: Det bekymrer fagforening

Samtidig vil Ikea holde styr på, hvor mange kunder der er i butikken, og varehuset vil skilte, så kunderne ikke ender med at stå for tæt samlet. 

Tiltag fra Ikea

Ikeas tiltag, der skal gøre det lettere at passe godt på hinanden i varehuset:

 

  • Afstandsmarkeringer i gulvet
  • Plexiglasløsninger ved betalingssteder
  • 40-60 spritstandere per varehus
  • Kundetællersystem sikrer, at der ikke bliver for mange i varehuset på én gang
  • Udvalgte medarbejdere forebygger flaskehalse
  • Skiltning om hygiejne og afstand i varehusene
  • Hyppige udluftninger i løbet af dagen
  • Ekstra rengøring i hele varehuset
  • Ingen fysiske planlægningsmøder

 

Kilde: Ikea

Se mere

Minister: Vent til næste fase

Åbningen sker, til trods for at erhvervsminister Simon Kollerup (S) i sidste uge henstillede til, at virksomheder ikke skal genåbne uden at have det koordineret med myndighederne først.

- Jeg vil ikke forholde mig til enkelte virksomheder. Men jeg vil på regeringens vegne opfordre til, at man ikke på nuværende tidspunkt lægger sig fast på en tidlig genåbning, eller på hvad der skal ske i maj, før der er blevet taget samlet stilling til næste fase af genåbningen, siger Simon Kollerup til Ritzau.

Kunne Ikea ikke lige så godt have ventet til, at der kom en officiel udmelding om, at alle kan åbne?

- Det kan jeg godt forstå, men det er sådan, at vi aldrig er blevet bedt om at lukke. Det er vores egen beslutning at kigge på vores forhold. Vi er et stort varehus, hvor der kan komme mange mennesker, siger Namik Catkafa.  

- Det er en intern proces i samarbejde med myndighederne og vores interesseorganisation Dansk Erhverv, som repræsenterer os i forhold til samarbejdet med myndighederne. De støtter vores beslutning, så vi er rimelig trygge med, at vi har taget den rigtige beslutning, forklarer varehuschefen i Odense. 

Foruden butikken i Odense har Ikea varehuse fire andre steder i landet. Ikea har ligesom eksempelvis Rosengårdcentret og Tarup Center været lukket siden 11. marts. Til gengæld har konkurrenter som Jysk og Silvan holdt åbent i samme periode. 

04:00

Mandag genåbnede Ikea efter flere ugers frivillig nedlukning.

Luk video

Opdatering

  • 27. apr 2020 kl. 10:06 Artiklen er opdateret med billeder fra genåbningen og interview med varehuschefen i Odense.