I det fynske folks tjeneste

Heunicke: Jeg har talt med mange, der ryster på hovedet over den beslutning

Socialdemokratwernes transportordfører, Magnus Heunicke, synes det er ærgerligt, hvis der ikke kommer flere broløb på Storebælt.

02:09

Video: Jonas Mattsson

Transportordfører Magnus Heunicke (S) er uforstående over for beslutningen om at stoppe med broløb. Foto: Jonas Mattsson

1 af 2

Som den eneste folketingspolitiker, stiller Magnus Heunicke (S) til start til det allersidste broløb over Storebælt. Det er en af grundene til, at han vælger at tage udfordringen op og løbe en halvmaraton hen over Storebælt.

- For det første er det jo lidt en udfordring for mig selv, men det er også fordi jeg synes, det er så ærgerligt at den nuværende minister har sagt, at det er sidste gang, vi løber her på broen. Det er en kæmpe folkefest, og Danmark er en bronation, og så burde vi også kunne arrangere sådan noget i god ro og orden, siger Magnus Heunicke.

Tour de France skal også køre over broen

Den tidligere transportminister giver ikke meget for, at Vejdirektoratet siger, at broløbet kan skabe trafikale problemer.

- Vi har efterhånden ret gode erfaringer med broløbet, så selvfølgelig kan det lade sig gøre. jeg har også set, at regeringen selv har ansøgt om at være vært for Tour de France. Det synes jeg ville være glimrende, men de skal også køre på broen her. Så når de kan, så tror jeg også, vi kan, siger Heunicke.

Ryster på hovedet

Magnus Heunicke ved ikke, om beslutningen om at lukke for broløbet bliver lavet om, men han er ikke ene om at synes, at beslutningen er forkert.

- Jeg har talt med rigtig mange, som ryster på hovedet over den beslutning, og jeg synes, kan det virkelig passe at vi ikke kan magte at arrangere sådan noget her i Danmark, når vi har så flotte broer, at vi ikke også en sjælden gang, hver tredje år, kan lave sådan et løb her, siger Magnus Heunicke.