1.200 nætter i telt: 12-årige Magnus har sovet i telt i 25 procent af sit liv - og han bliver ved for evigt

12-årige Magnus Schabert har sovet i telt mere end 1.200 nætter. Det startede som en sjov idé for tre år siden, men nu forestiller han sig ikke, at det slutter igen.

Magnus Schabert er 12 år gammel og har brugt 1.208 nætter i telt gennem de seneste tre et halvt år.

Det svarer til 25 procent af hans unge liv.

- Det er fedt!, lyder det prompte fra Magnus Schabert, da han bliver spurgt, hvad han tænker om at have brugt så meget tid i baghaven i Rolfsted.

Idéen om at bruge så stor en del af sit indtil videre 12 år lange liv på at sove i telt opstod, da han skulle afprøve et telt inden en spejderlejr i juni 2019. 

Hans storesøster Freja, der også er spejder, foreslog ham at tage spejdermærket 'snorky', som man indkasserer, når man har overnattet 365 dage i telt.

Mærket har den 12-årige fynbo nu indtjent forlængst.

Magnus Schabert har af og til selskab af familiens katte i teltet, ligesom både mor, far og lillebror overnatter en gang i mellem.
Magnus Schabert har af og til selskab af familiens katte i teltet, ligesom både mor, far og lillebror overnatter en gang i mellem.
Foto: Privat

En hårdfør knægt

Magnus Schaberts forældre, Martin og Camilla Schabert, havde for 1.208 dage siden aldrig forestillet sig, at deres søn skulle rykke sovepladsen permanent ud i baghaven.

- Vi tænkte: Ja, ja, du har fået en god idé. Selvom Magnus bliver ved, når han får en idé, så troede vi, at han ville miste lysten på et tidspunkt, siger Camilla Schabert, mens Magnus griner i baggrunden. 

For lysten er mere end intakt.

Næsten hver aften, uanset vejret, siger spejderdrengen godnat til familien iført sit uldnattøj og stikker ud i sit Wulff Nature Telt i bomuld, udstyret med boksmadras, en god sovepose og julelyskæder i sæsonens anledning.

- Jeg har sovet i minus 18 grader. Der frøs jeg kun mine tæer lidt, siger Magnus Schabert, der ikke lader sig stoppe af dårligt vejr.

I dag glæder det forældrene at se ham nyde tiden i teltet.

I september var Magnus Schabert inviteret på Outdoor-festival i Silkeborg med familien, hvor han sov i telt alene, mens familien overnattede i en tippi.
I september var Magnus Schabert inviteret på Outdoor-festival i Silkeborg med familien, hvor han sov i telt alene, mens familien overnattede i en tippi.
Foto: Privat

- Vi har ikke fortrudt, at vi bakkede ham op i det. Det giver ham så meget ro, og han har aldrig sovet så godt, som han gør nu, siger Camilla Schabert og fortæller, at de forlængst er holdt op med at bekymre sig, om han fryser om natten.

- Han har også gået i shorts i halvandet år, fordi han vil have shortsmærket. Magnus er en dedikeret spejder og meget hårdfør, siger hun.

Fede oplevelser

Siden Magnus Schabert tog beslutningen om at flytte overnatningerne udenfor, har han fået en masse sjove oplevelser ind på kontoen. 

I maj slog han sit telt op i Tivoli i København og tog sig en overnatning dér. Noget han var inviteret til af forlystelsesparken for at give ham en særlig overnatning nummer 1.000.

- Det var ret vildt at sove i Tivoli. Det er der nok ikke så mange, der har prøvet, siger Magnus Schabert, der også har startet sin egen YouTube-kanal 'TeltDreng', hvor han formidler friluftsliv og kommer med gode råd til det gode bål eller det rigtige telt.

Når Magnus Schabert skal overnatte hos venner eller familie slæber han typisk sit rejsetelt med, ligesom soveaftaler hos ham foregår i teltet udenfor. 

- Mine venner og klassekammerater synes, at det er vildt sejt, siger han.

Martin og Camilla Schabert er ikke helt så flittige med at sove i teltet som deres søn.

- En gang imellem, når det er varmt, kan vi godt finde på det. Og vores anden søn Valdemar på otte år overnatter der af og til, siger Camilla Schabert.

Magnus Schabert har blandt andet lavet en video med CykelDrengene, der har deltaget i programmet "Alene i vildmarken".
Magnus Schabert har blandt andet lavet en video med CykelDrengene, der har deltaget i programmet "Alene i vildmarken".
Foto: Screenshot fra Youtube

Juleaften sover han i teltet, mens han bliver nødt til at rykke ind nytårsaften på grund af sikkerhed. Men hvornår han stopper med at overnatte i teltet?

- Aldrig, siger Magnus Schabert. 

Selv om han ikke sover i teltet til nytår, så trodser han gerne dårligt vejr. Det gjorde han blandt andet, da han i februar trodsede en storm for at sove i teltet. 

Oversigt

    Oversigt