11-årige Magnus har sovet i telt siden 2019 - nat nummer 900 var i selskab med stormen Malik

Magnus Schabert på 11 år er spejder og sover fast i telt. Stormen Malik skulle ikke ødelægge nat nummer 900.

Mens vi andre lå i vores seng, da stormen Malik natten til søndag rasede over Fyn, lå 11-årige Magnus Schabert i et telt i baghaven.

quote Det er dejligt, og man kan høre fuglene om morgenen, man kan høre vinden blæser, og man kan også høre, at nu kommer regnen

Magnus Schabert, 11 år, spejder, Ferritslev

Magnus Schabert er spejder, og selvom mærket for at sove i telt for længst er indtjent fortsætter han ufortrødent. Derfor var der heller ingen tvivl om, at natten mellem lørdag og søndag skulle tilbringes i teltet trods varsel om kraftig storm.

- Det er faktisk sjovt at sove ude i teltet. Da Malik kom, kan jeg huske, at den var så kraftig, at jeg sov nat nummer 900 i telt, men så gik jeg ind efter, fortæller Magnus Schabert.

Magnus Schabert sover i telt i al slags vejr - også snevejr og frostgrader.
Magnus Schabert sover i telt i al slags vejr - også snevejr og frostgrader.
Foto: Privatfoto

Forældrene holdt skarpt øje med telt og søn udenfor og fortæller, at Magnus trak ind, da de klokken 01.15 var ude for at rette på teltet.

1001 nats eventyr var inspiration

Den unge spejder har sovet i telt siden den 21. juni 2019. Hans mål er at sove 1001 nætter i telt, før han - måske - igen vil tage sin seng indendørs i brug.

Antallet af nætter kom Magnus Schabert på grundet historien "1001 nats eventyr".

- Det er dejligt, og man kan høre fuglene om morgenen, man kan høre vinden blæser, og man kan også høre, at nu kommer regnen. Det er rart, fortæller Magnus Schabert om placeringen af sit noget anderledes soveværelse.

I teltet har Magnus Schabert madras, soveposer, drikkedunk, lygte og et strømkabel. Og han sover altså derude uanset vind og vejr - en nat på minus 18 grader har også været tilbragt derude - med en ekstra sovepose.

- Lige på det område er han lavet af et specielt stof, Martin Schabert

Magnus Schabert i sin spejderuniform foran sit telt, da han fik spejdermærket for at sove i telt.
Magnus Schabert i sin spejderuniform foran sit telt, da han fik spejdermærket for at sove i telt.
Foto: Privatfoto

Telt nummer otte er sat op efter stormen

Ude i familiens baghave er der en permanent plads til et telt, og fjerner man teltet, er alt græs forsvundet nedenunder. 

Mandagen blev for far og søn brugt på at fjerne et telt - og sætte et nyt telt op. Faktisk skulle telt nummer otte i rækken op. Det syvende telt havde holdt 5,5 måned og var nu for slidt af både vind og sollys.

- Det nye telt bliver fedt, siger Magnus Schabert, inden han skal sove første nat i det ottende telt.

Magnus Schabert har et regneark på sin tablet, hvor han holder øje med antallet af overnatninger i telt. Efter planen soves nat nummer 1001 i teltet den 12. maj i år.

Oversigt

    Oversigt