I det fynske folks tjeneste

Efterskole sender 46 hjem efter fund af snus og alkohol

Der er fundet snus og alkohol på Bernstorffsminde Efterskole ved Faaborg. Elevfest aflyst.

Foto: Google Street View

46 elever på Bernstorffsminde Efterskole mellem Faaborg og Kværndrup blev onsdag aften hentet af deres forældre, efter der er fundet snus og alkohol på skolen.

- Vi har fået nogle henvendelser omkring snus og alkohol. Det konfronterede vi eleverne med og bad dem, som var involverede, om at rejse sig, forklarer forstander Lars Kirkegaard, som også fortæller, at alkoholen blev fundet gemt på udendørsarealerne.

De hjemsendte elever er sendt hjem på en "tænkepause" og kan vende tilbage mandag.

- De er ikke smidt hjem. Vi mødes med forældre og elever i starten af næste uge. På baggrund af de snakke skal vi se, hvad vi gør, siger Lars Kirkegaard.

Han fortæller, at snus er et kendt fænomen på efterskolerne rundt om i landet, men han blev alligevel overrasket over, hvor udbredt det er blandt eleverne på Bernstorffminde.

- Vi ønsker ikke cigaretter, e-cigaretter, snus, alkohol og stoffer, så derfor reagerer vi hurtigt. Men vi mærker forældrenes opbakning, og flere elever har henvendt sig og sagt undskyld, siger Lars Kirkegaard.

Elevernes forældre havde planlagt en fest for de i alt 220 elever fredag aften. Og det var formentlig derfor, der blev fundet alkohol gemt på udendørsarealerne.

- Vores billede er ikke, at eleverne drikker til dagligt, siger Lars Kirkegaard.

Den planlagte fest er aflyst.

Kilder fortalte tidligere på aftenen fredag, at 49 elever var sendt hjem på "tænkepause", og at der også var fundet stoffer. Det rigtige antal er 46 elever, og ifølge forstander Lars Kirkegaard er der ikke fundet stoffer på skolen. 

Læs også Færre unge i Odense ryger hash, men flere bruger snus