Hele Lyø ledte efter hunden Molly: Oles drone reddede hende i 33. time

Molly fik øje på en hare, og blev væk under en tur til Lyø. I 33 timer blev der ledt efter den 2 år gamle hund.

I onsdags udviklede en almindelig dagvagt som hjemmeplejer på Lyø sig i en dramatisk retning for Helle Hansen, der, som vanligt havde taget sin 2-årige hund Molly med på arbejde. Det fortæller hendes datter, Michella Søndergaard.

- Pludselig fik hun øje på en hare, og så var Molly væk. Min mor brugte hele eftermiddagen på at lede efter hende. Hun skulle ellers have været med færgen klokken 14 til Faaborg, men hun blev og ledte efter Molly, siger Michella Søndergaard.

Torsdag satte familie og venner kursen mod Lyø, hvor den lille Yorkshire Terrier sidst var set. Med sig havde de blandt andet en sporhund, som desværre ikke kunne finde frem til Molly.

Redningen kom dog i form af en drone med termisk kamera, som ankom til øen omkring klokken 17 torsdag.

På daværende tidspunkt var stort set samtlige af Lyøs indbyggere, allerede var i gang med at lede efter Molly.

Efter tre timer lykkedes det at lokalisere hunden, der sad fast i noget krat, hvor hendes hundesnor havde viklet sig rundt om.

Her på billedes ses Molly, da hun blev fundet af den termiske drone.
Her på billedes ses Molly, da hun blev fundet af den termiske drone.
Foto: Privatfoto/Ole Rasmussen

- Vi havde aldrig fundet hende uden hjælp fra dronen. Det er helt sikkert, siger Michella Søndergaard, der koordinerede redningsaktionen hjemmefra.

Drone har reddet mange dyreliv

Den ansvarlige for, at hunden Molly blev fundet i god behold, er Ole Rasmussen, som har virksomheden OR Jagt og Naturpleje.

- Egentlig er dronen indkøbt til at finde rålam i markerne, før landmænd begynder at høste på dem, fortæller han.

Molly er dog den første hund, der er blevet fundet med hjælp fra dronen.

- Det er vigtigt, vi kommer i gang med at lede hurtigst muligt, når dyret er blevet væk. Så har vi de bedste chancer. I det her tilfælde var vi heldigvis hurtigt nok ude til at finde Molly, siger han.

Oversigt

    Oversigt