Her får du Fyns bedste brunsviger

Tusindvis af fynboer har stemt på den bager, der laver den bedste brunsviger. Vinderen er fra Faaborg.

I sidste uge blev brunsvigerens dag fejret på Fyn, og i den forbindelse bad vi fynboerne om at nominere de bagere, der laver den bedste fynske brunsviger. 

Flere end 5.500 brugere har stemt på deres favoritbrunsviger, og vinderen af afstemningen på tv2fyn.dk er Vesterports Bageri i Faaborg.

- Det er jeg meget stolt over. Det synes jeg da er sejt og en god anerkendelse, siger bagermester Brian Brøndum fra Vesterports Bageri til TV 2/Fyn.

Han er ikke meget for at løfte sløret for, hvordan han laver vinderbrunsvigeren. Især opskriften på remoncen holder han tæt ind til kroppen.

Men tre af ingredienserne vil han godt røbe.

- Brun farin, smør og kærlighed, griner bagermesteren, mens kunderne ønsker ham tillykke.

- Vi havde jo også stemt på jer, fortæller en kunde. 

Sådan blev Fyns bedste brunsviger kåret

TV 2/Fyns Facebook-side spurgte vi i sidste uge, hvilket bageri der kan lave den bedste udgave af den karakteristiske kage af gærdej overhældt med en brun masse af farin og smør.

Det resulterede i hundredvis af kommentarer, og flere end 40 bagere blev nomineret. De 10 mest populære bagere blev efterfølgende samlet i en afstemning på tv2fyn.dk. I løbet af den seneste uges tid har der været mulighed for at stemme. 

quote Den smager fantastisk og er “tilpas” - ikke for snasket og ikke for tør

Lene Schøn Rønnov

21 procent af stemmerne gik til Vesterports Bageri i Faaborg. Andenpladsen gik overraskende til Uno-X-tanken i Stige, der fik 16 procent, mens Stubs Bageri i Langeskov blev stemt ind på tredjepladsen med 12 procent af stemmerne.

- Vesterports Bageri i Faaborg laver den bedste brunsviger. Den smager fantastisk og er “tilpas” - ikke for snasket og ikke for tør. Smag den, og I er ikke i tvivl om, at det er den bedste, skriver Lene Schøn Rønnov, der blandt andre var med til at nominere bageren i Faaborg på Facebook.

Se på kortet herunder, hvor du kan købe de bedste fynske brunsvigere:

Reportage fra Vesterports Bageri i Faaborg
Fotograf: Birthe Banke

Oversigt

    Oversigt