I det fynske folks tjeneste

Jule-e-handel giver travlhed hos pakkeuddelere

I Dagli'Brugsen i Allested-Vejle mærker de, at fynboerne køber flere varer på nettet. Især her i december.

Palle Andersen fra Dagli'Brugsen i Allested-Vejle har travlt med pakkeudleveringen på grund af den stigende internethandel Foto: Ken Petersen

01:12

1 af 2

danskerne har taget e-handlen til sig, og det kan mærkes i en lille dagligvarebutik i Allested-Vejle.

- Det betyder, at vi har en god kundegennemstrømning her, og det giver noget liv i butikken, hvilket er rigtig rart. Og når folk kommer for at hente en pakke, så  tager de mange gange en liter sødmælk eller noget andet med, så det giver noget meromsætning også, siger Dagli'Brugsens uddeler i Allested-Vejle Palle Andersen.

I en ny undersøgelse fra Gallup, lavet for PostNord, svarer 55 procent af fynboerne, at de regner med at købe julegaver på nettet i år. Danskerne sendte sidste december otte millioner pakker igennem PostNord.

I år forventer PostNord, at det tale vil stige med op mod 20 procent, og det kan mærkes i de små landsbyer.

- Vi har fået dobbelt så mange pakker ind som vi plejer, og vi kan jo godt mærke, at danskerne er begyndt at købe over nettet, det er helt sikkert, siger Palle Andersen.

Tager ventetiden med ro
Selvom der er travlhed ved pakkeudleveringen, tager kunderne det pænt.

- De tager det meget positivt her i byen i hvert fald, og nu har jeg sat nogle småkager deroppe, de kan tage mens de venter, så det er fint, siger Palle Andersen.