I det fynske folks tjeneste

1.100 sager: Hash-kunder kan forvente besøg af politiet

Fyns Politi har samlet 1.100 sager om udbringning af hash på Fyn. Der er allerede faldet dom til sælgerne. Nu går politiet efter køberne.

00:38

Fyns Politi vil nu sende et helt tydeligt signal til købere af hash.

Det sker efter en sag tidligere på året, som har givet politiet adgang til en række oplysninger om aftagere af hash rundt om på Fyn.

Her blev der foretaget anholdelser af de såkaldte brune bude. Bude som bringer hash ud på bestilling eller møder op på aftalte steder og handler hashen med brugeren.

Efterforskningen har siden udmøntet sig i 1.100 sager om salg af over 40 kilo hash. Og i april faldt der dom til tre af de fire sigtede i sagen - og tre medlemmer af Black Army blev altså dømt for hashhandel.

- Vi har ret gode informationer om, hvem de pågældende er (kunderne, red.). Der ligger derfor et overkommeligt arbejde i forhold til, at få identificeret og opstartet de her sager. Også for at sende et signal om, at man skal holde sig fra at købe hash. Især fra bandegrupperinger, siger vicepolitiinspektør Jens Langdal, Fyns Politi.

Læs også Politi: Brune bude solgte hash til flere hundrede fynboer

Ifølge Jens Langdal er jagten på hash-kunderne ikke et udtryk for, at man ikke kan få fingre i hovedmændende bag hash-salget.

- Vi efterforsker sådan set bredt i de her henseender. I det her tilfælde mod køberne, fordi vi har adgang til oplysninger omkring det, men vi efterforsker også fremadrettet mod distributørerne af hash og anden type narkotika.

Har man købt hash af de brune bude, kan man forvente en henvendelse fra Fyns Politi - enten i form af en opringning eller på bopælen.

Præcis hvor mange kunder, der vil blive kontaktet, ønsker Fyns Politi ikke at oplyse.