4000-meter-holdet mangler sin fynske motor

Det danske 4000-meter-banelandshold i cykling risikerer at måtte undvære fynske Casper Jørgensen i begyndelsen af vintersæsonen.

Der er dårligt nyt for de danske VM-guldvindere i holdforfølgelsesløb. Casper Jørgensen, der er en af de tunge drenge på 4000-meter-holdet, er færdig for resten året på grund af en knæskade. Det skriver Ritzaus Bureau.

Skaden opstod i forbindelse med et styrt i november og har drillet den 23-årige cykelrytter lige siden. Derfor skal han nu have knæet tjekket igen.

- Efter operationen skal jeg igennem en længere periode med genoptræning, hvor jeg blandt andet skal have styrket muskulaturen. Det betyder også, at jeg ikke kommer på cyklen mere i 2009, siger Casper Jørgensen i en pressemeddelelse.

Han pointerer dog samtidigt, at han forventer at komme tilbage som en endnu stærkere cykelrytter næste sæson.

Banelandstræner Sven Meyer er bekymret over udsigten til at skulle undvære fynboen i opstarten til den kommende banesæson.

- Casper er utroligt stærk, både fysisk og mentalt, og det vil være et stort tilbageslag at skulle undvære ham, siger tyskeren til Ritzau.

VM i banecykling afvikles næste år i Ballerup, og derfor er der ekstra store forventninger til 4000-meter-forfølgelsesholdet ved den lejlighed.