Årets Sportsnavn 2019: Lasse Norman Hansen er igen den bedste

Den 27-årige cykelrytter fik prisen i dag til Sportslørdag 2020 i Odense Idrætspark.

Han er en travl mand. Derfor kunne han heller ikke selv være til stede på scenen, da prisen som Årets Sportsnavn på Fyn blev delt ud.

- Hej alle sammen, jeg er ked af, at jeg ikke kunne være der i dag. Først vil jeg gerne sige tusind tak for prisen, den er jeg rigtig glad for. Så vil jeg gerne sige kæmpestort tak til min søde mor, som er der for at tage imod prisen og være min stand in i dag, sagde vinderen, cykelrytter Lasse Norman Hansen i en videohilsen. 

Derfor måtte Lasse Norman Hansens mor tage imod en buket blomster, for cykelrytteren selv kommer ikke hjem før engang i februar. 

- Det er dejligt, når det går ham så godt, sagde hun. 

Lasse Norman Hansen har haft et utroligt godt år på cykelbanerne. Det blev til VM-bronze for hold i Polen i februar, og der snuppede han også VM-sølv i parløb ved samme lejlighed. Det gjorde han sammen med Casper Folsach.

To gange EM-guld 

Det er også blevet til EM-guld for både hold og i parløb sammen med makker Michael Mørkøv. Og så blev det da også lige til en sølvmedalje ved EM i omnium.

Dommerkomitéen var slet ikke i tvivl om, at den fynske cykelrytter skulle have titlen. Derfor blev beslutningsprocessen ganske kort.  

- Årets sportsnavn 2019 står for alt det, der er essensen af elitesport på allerhøjeste plan. Her er der i den grad tale om en udøver, der ofte går langt ud over grænsen for, nærmest hvad et almindeligt dødeligt menneske er i stand til at præstere, sagde Leif Rasmussen, sportsredaktør på Fyens Stiftstidende. 

Det er ikke første gang, Lasse Norman får den flotte pris som Årets Sportsnavn på Fyn. Efter OL-guld i Omnium ved OL i 2012 i London fik han også prisen.

Vandt Post Danmark etape

På Landevejen er Lasse Norman Hansen nu tilknyttet det belgiske prokontinental-hold Corendon Circus.

Med holdet vandt han blandt andet tredje etape af Post Nord Danmark Rundt 2019 - den længste etape på 200 kilometer mellem Holstebro og Vejle. Samlet set blev Lasse Norman Hansen nummer 4 i klassementet.

Næste store mål for Lasse Norman Hansen bliver selvfølgelig OL i Tokyo. Her satser den unge fynbo på at hente guldmedaljer i både holdløbet og parløbet.

Skulle det lykkes, er der nok en god chance for at Lasse Norman Hansen er med blandt de nominerede til årets sportsnavn igen næste år. 

Det var sportsredaktør på Fyens Stiftstidende, Leif Rasmussen, der udråbte vinderen af Årets Fynske Sportsnavn 2019. Vinderen var desværre ikke til stede for at modtage prisen, der i stedet blev overrakt til Lasse Norman Hansens mor.
Se Lasse Norman Hansens video-takketale. 

Oversigt

    Oversigt