12 ting du aldrig bør komme i din airfryer

Kogebøger om den populære airfryer er udlånt i flere år, men her kan du få gode råd til, hvad du ikke skal bruge årets julegavehit på, når du laver mad i din nye køkkenmaskine.

Det vrimler med gode idéer til, hvad du kan komme i årets helt store julegavehit, airfryeren.

Butikskæder melder om rekordsalg, og på bibliotekerne i Odense er der lange ventetider på kogebøger om airfryeren, selv om der er 15 forskellige slags. De er udlånt til 2026.

Fynboerne er vilde med den.

- Alt, du kan lave i en ovn, kan du lave i en airfryer, siger den fynske kok Umut Sakarya, der på sin Youtube-kanal har stor succes med at lave mad i en airfryer.

Når det er sagt, er der nogle ting, du ikke bør komme i airfryeren. Enten fordi det er farligt, fordi det ikke bliver godt, eller fordi der er nemmere måder at tilberede maden på.

- Lad være med at overfylde din airfryer. Det bliver sværere at få maden sprød, og bruningen vil tage længere tid, siger forfatter Britt Andersen, der kaldes “Danmarks ukronede airfryer-dronning” efter flere kogebøger om airfryeren. 

Bliv klogere på, hvordan du ikke skal bruge din airfryer.

12 ting du aldrig bør komme i din airfryer

01

Undgå at overfylde airfryeren

02

Ferske stykker kød

03

Pasta

04

Ris

05

Kogte kartofler

06

Havregryn

07

Popcorn og krydderier uden olie

08

Pandekagedej

09

Olivenolie

10

Sovs

11

Stanniol og bagepapir

12

Fade og forme

Fotokreditering: Sune Jørgensen, Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix, Signe Goldmann/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix, Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kan jeg lave brunsviger i airfryeren?

Det er værd at nævne - især over for fynboer - at man sagtens kan lave brunsviger i en airfryer. Der er dog ét væsentligt problem.

- Den ville kun blive bedre, for du laver den i en bedre ovn. Den bliver ikke dårlig, men du kan kun lave til fire personer, siger Umut Sakarya.

- Det bedste, jeg har lavet i en airfryer er confiterede andelår, og så er jeg rigtig glad for flæskesteg og svinemørbrad. Jeg har også bagt hele selleri. Giv dem 45 minutter i airfryer. Det smager guddommeligt.

Oversigt

    Oversigt